11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎncep să vină fondurile nerambursabile

Încep să vină fondurile nerambursabile

Zece beneficiari din Olt vor achiziţiona utilaje agricole moderne cu bani nerambursabili atraşi prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Beneficiarii din judeţ au semnat de curând contractele de finanţare cu Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP). Aceştia au fost selectaţi în raportul din luna martie. După semnarea contractelor de finanţare cu APDRP, se va derula procedura de achiziţie. Persoanele fizice şi juridice din judeţ declarate eligibile au solicitat fondurile europene pentru modernizarea exploataţiilor agricole. „Beneficiarii selectaţi în martie au semnat contractele de finanţare şi se va derula procedura de achiziţie, ei putând să cumpere utilajele agricole pentru modernizarea exploataţiilor“, a spus Constantin Oprea, directorul Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP) Olt.
Finanţarea nerambursabilă este de 50% din valoarea totală a proiectelor depuse. Cuantumul proiectelor care vor primi sprijin financiar de la UE este de 22.700.089 de lei, echivalentul a 6.300.000 de euro. Cei zece beneficiari din judeţ (AF-uri, SA-uri şi SRL-uri) vor primi peste trei milioane de euro nerambursabile pentru derularea proiectelor. Ei au accesat fondurile în baza Măsurii 121. „Beneficiarii din Vişina, Bălteni, Ianca, Mărunţei, Stoicăneşti, Fălcoiu, Icoana, Oporelu au accesat fondurile pentru modernizarea exploataţiilor şi achiziţionarea de utilaje agricole. Un singur beneficiar din localitatea Grădinari a solicitat fondurile europene pentru construirea unei ciupercării, amenajarea unui depozit frigorific, precum şi pentru extinderea serelor“, a spus Oprea.
Săptămâna viitoare, alţi beneficiari care au depus proiectele în aprilie vor semna contractele de finanţare cu APDRP.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS