17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞeful pieţelor a fost ras

Şeful pieţelor a fost ras

Vânătoarea de directori din subordinea Primăriei Craiova continuă. Ieri a fost rândul şefului pieţelor, Gheorghe Călinoiu, să încaseze glonţul demiterii.

Pieţele din Craiova nu mai au şef începând de ieri, când directorul Serviciului Public Administraţia Pieţelor şi Târgurilor, Gheorghe Călinoiu, a fost eliberat din funcţie printr-o dispoziţie a primarului Craiovei, Antonie Solomon. Edilul-şef a dat astfel curs unei decizii a comisiei de disciplină a municipalităţii, adoptată miercuri, prin care se propunea eliberarea din funcţie a directorului Gheorghe Călinoiu, din cauza mai multor abateri disciplinare. Potrivit raportului comisiei de disciplină, având ca temei şi un raport al comisiei de audit a primăriei, Călinoiu se face vinovat, între altele, de nerespectarea hotărârilor consiliului local municipal, care vizau închirierea spaţiilor din pieţele Băniei. Zeci de metri pătraţi de teren ar fi fost atribuiţi unor firme fără acceptul municipalităţii. Această atitudine a fost calificată de auditori drept încălcare a atribuţiilor de serviciu. Primarul Craiovei, Antonie Solomon, nu a comentat ieri decizia comisiei de disciplină. Sunt cunoscute însă precedentele acuze pe care Solomon i le-a adus directorului Gheorghe Călinoiu, ca şi nenumăratele avertismente pe care edilul-şef i le-a adresat acestuia. Potrivit Legii administraţiei publice locale, primarul poate numi directorul unui serviciu din subordine fără să mai fie nevoie de concurs.

 

În instanţă

 

După meciul primărie – Al Basthawi, arhitectul-şef recent demis, altă luptă între administraţie şi oamenii săi se va muta în instanţă: primărie – Călinoiu. Directorul tocmai dat afară a afirmat ieri că va ataca în instanţă decizia municipalităţii. „Nu o fac pentru a mă răzbuna, ci pur şi simplu pentru a-mi apăra un drept. Mă consider nedreptăţit şi atunci normal este să contest aceste hotărâri“, a spus Călinoiu. El susţine că anchetatorii au exagerat şi au întocmit ditamai raportul din mici greşeli, „pe care orice om le poate face“. „Am simţit de multă vreme presiunile, însă eram obişnuit. Am crezut că se poate discuta, dacă cineva consideră că am greşit, şi că putem îndrepta lucrurile. Sunt atâţia ani de muncă în spate. Dar nu a fost aşa, nu m-a întrebat nimeni nimic!“, a mai spus Gheorghe Călinoiu.

 

Ţintă grea

 

Gheorghe Călinoiu, director din 2002, a intrat în dizgraţia şefilor din primărie încă din 2005, un an mai târziu reuşind contraperformanţa de a încasa două amenzi în aceeaşi zi, chiar de la colegii săi din aparatul de specialitate al primarului, pentru că amplasase, fără autorizaţie, două bariere şi un modul de comandă pe domeniul public, în gura Pieţei Centrale. Călinoiu a fost sancţionat de foştii viceprimari ai Craiovei, Sorin Iodache şi Gheorghe Nedelescu, primul fiindu-i la acea vreme chiar şef de partid. Cel de-al doilea îi este în prezent coleg de partid. Directorul pieţelor a mai fost amendat şi de Direcţia Sanitar-Veterinară, tot în 2006, pentru că instalaţia frigorifică din hala de carne nu funcţiona. Călinoiu a contestat multe dintre sancţiuni şi, în unele cazuri, a şi câştigat. În februarie 2006, Gheorghe Călinoiu a declarat că va renunţa la funcţie, afirmaţie pe care apoi a regretat-o, considerând că de acolo i s-au tras multe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

20 COMENTARII