9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAlaiul lui Caiac a ucis traficul rutier

Alaiul lui Caiac a ucis traficul rutier

Cortegiul funerar la care au participat rudele şi prietenii lui Caiac a dat peste cap traficul rutier din Craiova. Circulaţia a fost paralizată ore bune pe principalele artere ale oraşului, spre disperarea celorlalţi şoferi. Şirul de maşini de lux din alai, toate de culoare neagră, s-a întins pe sute de metri. Poliţiştii de la Rutieră au încercat din răsputeri să fluidizeze traficul. Transpiraţi fleaşcă de la căldura asfaltului, ei au suflat în fluier până le-au ieşit plămânii şi au făcut scurtă la mână indicându-le şoferilor prinşi în trafic de alaiul mortuar pe unde să ocolească pentru a ieşi din ambuteiaj. Cele aproape 1.000 de persoane şi zecile de maşini care au participat la înmormântare au blocat iniţial strada Constantin Brâncuşi. Au urmat strada Principatele Unite, Ştefan cel Mare, Păcii şi Nicolae Bălcescu. Bomboana pe colivă a fost însă bulevardul Calea Bucureşti, zona cuprinsă între Piaţa Centrală şi Universitate, ocupată în întregime de cortegiu.

 

Interzis ambulanţelor

 

Maşinile şi mulţimea de oameni au invadat apoi strada A.I. Cuza, au trecut prin faţa primăriei, au coborât pe lângă CN „Carol I“ şi au continuat pe strada Mihai Viteazul. Cortegiul a blocat apoi zona din faţa Grădinii Botanice şi a poposit, în cele din urmă, în faţa Spitalului nr. 2. În cele câteva zeci de minute cât a durat slujba de la Biserica „Sfântul Mina“, ambulanţele nu au putut intra sau ieşi din spital. Una dintre ele a încercat să intre pe aleea care duce la poarta spitalului, dar şi-a continuat drumul din cauza maşinilor care blocau strada. Cortegiul a năvălit apoi pe strada George Enescu, ambele sensuri de circulaţie fiind înţesate de maşini. Şoferii nedumeriţi le cereau poliţiştilor explicaţii pentru devierile de traseu. „Nu înţeleg de ce trebuie să ocolesc eu pe unde îmi arată poliţistul, doar pentru că a murit cineva. Dacă murea cineva important, mai ziceam, dar aşa…“, a declarat un şofer sub protecţia anonimatului.

Poliţia a declarat că nu se putea opune traseului cortegiului, pentru că nu avea cadru legal. În plus, dacă ar fi făcut-o, zecile de maşini ar fi traversat oricum oraşul şi ar fi creat o brambureală şi mai mare. Aşa că poliţiştii au preferat să iasă în stradă şi să fluidizeze traficul. „Nu este necesară o autorizaţie pentru deplasarea unui cortegiu funerar, pentru că acesta nu este considerat, potrivit legii, o adunare publică. În funcţie de numărul participanţilor la acesta, Poliţia Rutieră poate interveni pentru fluidizarea traficului“, a explicat comisarul-şef Nicuşor Badea, adjunctul şefului IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

33 COMENTARII