9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljScandal pentru o pirandă

Scandal pentru o pirandă

Cartierul craiovean Faţa Luncii a fost din nou scena unui scandal ieri-dimineaţă, după ce trei bărbaţi au intrat în locuinţa unei familii de romi şi au răpit o fată de 16 ani.

 

Cei trei atacatori au intrat ieri-dimineaţă, în jurul orei 10.00, în imobilul numărul 5 de pe strada Lebedei, proprietatea familiei Ciuciu, şi au luat pe sus o tânără de 16 ani. Părinţii fetei au povestit că răpirea a fost violentă şi că bănuiesc cine sunt autorii. „De dimineaţă veni o maşină la poartă. Trei băieţi, toţi români, au intrat în curte, şi mai erau doi afară, care aşteptau, cu o maşină gri. Acasă eram doar eu cu fata, că bărbatu-meu e plecat. M-am apucat cu ei la ceartă, dar nu am avut ce să le fac. Ne-au bătut, pe fată au tras-o de păr, au târât-o pe jos şi mi-au luat-o, după care au băgat-o cu forţa în maşină“, a explicat Anca Ciuciu, de 32 de ani, mama fetei. După răpire, zeci de romi, rude ale familiei Ciuciu, s-au adunat pe strada Lebedei, pentru a pune la cale un plan pentru a recupera fata răpită.

Vasile Velcu Năzdrăvan, consilierul prefectului pe problemele romilor, a precizat că răpirea a fost pusă la cale de un membru al familiei Serdaru, pentru a o mărita pe fată cu unul dintre copii lor. „Cei din familia Serdaru au plătit trei români să intre să o răpească şi să o mărite cu un băiat de 18 ani din familia lor. Familia fetei nu e de acord, pentru că băiatul e căsătorit şi, prin tradiţie, o fată nu o poate fi luată de acasă decât de un flăcău“, a declarat Vasile Velcu Năzdrăvan.

 

Cercetări pentru lipsire de libertate

 

Unul dintre cei trei răpitori a fost prins la scurt timp de vecinii familiei Ciuciu şi a fost predat poliţiştilor care au ajuns la faţa locului. Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, bărbatul a fost condus la Secţia 6 pentru a fi audiat, iar maşina cu care au reuşit să fugă ceilaţi a fost dată în consemn. Se pare totuşi că romii au schimbat maşina cu care au răpit minora pentru a-şi pierde urma. „În acest caz se fac verificări pentru identificarea autoturismului cu care s-au deplasat suspecţii. De asemenea, se fac cercetări pentru identificarea persoanelor implicate în acest caz şi luarea măsurilor legale“, a precizat inspector principal Florentina Popescu, purtătoarea de cuvânt a IPJ Dolj. Poliţiştii doljeni au mai precizat că în acest caz cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de violare de domiciliu şi lipsire de libertate. Pentru a preveni izbucnirea unui conflict între cele două familii de romi, mai multe echipaje de poliţie au fost trimise în cartierul Faţa Luncii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

26 COMENTARII