9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMort la cinci metri de postul de poliţie

Mort la cinci metri de postul de poliţie

Un mehedinţean a fost găsit mort luni seară într-un pârâu, adânc de numai zece centimetri. Bărbatul prezenta mai multe leziuni pe corp şi la tâmpla dreaptă.

 

Victor Lupulescu, de 74 de ani, din comuna Obârşia Cloşani, şi-a găsit sfârşitul în condiţii misterioase, la marginea unei ape curgătoare, chiar în faţa postului de poliţie din localitate. Din spusele celor care l-au găsit, omul era mort de mai bine de 60 de ore.

„Rudele şi vecinii spun că de sâmbătă nu l-au mai văzut. De obicei, el cobora la piaţă cu ouă, brânză, carne, că din asta trăia. Dar de data asta nu l-a mai văzut nimeni. Până astăzi, când l-a găsit o femeie care era cu caprele la păscut, pe marginea râului“, a spus un localnic.

Oamenii şi-au tot dat cu presupusul despre condiţiile în care consăteanul lor şi-a pierdut viaţa. Rudele care au venit să-l vadă pe bărbatul înecat în zece centimetri de apă au pus totul pe seama sorţii. Dacă acum patru ani, un fiu de-al înecatului a căzut beat şi a murit pe loc, au zis ei, acum l-a urmat şi tatăl, care, se pare, tot din cauza băuturii ar fi căzut în apă şi s-ar fi înecat.

„Aşa a murit şi fratele meu acum patru ani, tot beat. A căzut, s-a lovit la cap şi a murit pe loc. L-am găsit după mult timp. Acum, şi tata la fel… Asta e, ce să facem“, a spus Maria Triţă, fiica bătrânului înecat.

Sătenii au spălat urmele

 

Observând că nimeni nu se prea interesează de sărmanul care şi-a pierdut viaţa în faţa poliţiei, sătenii au zis să dea o mână de ajutor familiei şi să şteargă ei urmele de violenţă. Astfel că, sub ochii oamenilor legii, sătenii au spălat cadavrul plin de sânge cu apă de la râu.

„Îl spălăm puţin pe vecinul, că îmi pare rău de el, n-a fost om rău. Cum să-l lăsăm aşa, murdar de pământ şi plin de iarbă?!“, a dat explicaţii unul dintre localnicii grijulii. Curat şi fără a se mai distingă urmele de nămol şi leziunile de pe corpul lui, bătrânul a fost învelit într-o pătură şi trimis la necropsie.

„Din primele analize, se pare că bărbatul de 74 de ani este decedat de cel puţin 60 de ore. Urmează să aflăm cauza morţii, naturală sau violentă, dar toate aceste date se vor stabili după sosirea rezultatelor de laborator“, au declarat surse demne de încredere de la morga Spitalului din Severin.

 

Nu au văzut mortul, pentru că nu îl căutau

 

Poliţia comunei Obârşia Cloşani nu a dorit să răspundă la cele mai importante întrebări din acest caz: de ce nimeni nu a văzut cadavrul până acum şi de ce omul era dezbrăcat pe jumătate atunci când a fost găsit în apă. Doar poliţia judeţeană a încercat o explicaţie în acest caz.

„Bărbatul nu prezenta urme de violenţă pe corp, dar în zona capului, la frunte, acesta avea o excoriaţie sângerândă. Victima nu a fost văzută, deoarece nu a fost dată dispărută, iar poliţiştii nu o căutau“, a declarat Carin Sică, subinspector de poliţie la IPJ Mehedinţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII