16.7 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalRomânia îşi evacuează cetăţenii din Georgia

România îşi evacuează cetăţenii din Georgia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat luni seară că, în urma deteriorării situaţiei din Georgia, s-a luat decizia evacuării celor aproximativ 50 de cetăţeni români aflaţi pe teritoriul acestei ţări. Ei au fost informaţi, în regim de urgenţă, cu privire la evacuarea care se face cu autocarul până în capitala armeană, Erevan, de unde li se asigură transportul la Bucureşti.

Până aseară fuseseră evacuaţi din Georgia 30 de cetăţeni români. „30 de români sunt în siguranţă la Erevan. Unii au mers cu transportul organizat de Ambasada României în cursul nopţii trecute, alţii au mers pe cont propriu“, a precizat, pentru NewsIn, purtătorul de cuvânt al MAE, Cosmin Boiangiu.

E posibil ca, ulterior, românii să fie repatriaţi din Erevan cu o cursă aeriană comercială, dar încă nu s-a luat o decizie în acest sens, a spus purtătorul de cuvânt. Cele două ambasade române de la Tbilisi şi Erevan au la dispoziţie ceea ce le trebuie pentru a asigura evacuarea şi cazarea cetăţenilor români la un hotel din Erevan. Al doilea transport către Erevan va fi organizat imediat ce se formează un grup de peste zece persoane, a precizat Boiangiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS