19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUcis de tată, dintr-o lovitură

Ucis de tată, dintr-o lovitură

Un bărbat din comuna gorjeană Brăneşti şi-a ucis fiul cu o singură lovitură de cuţit. Procurorul care anchetează omorul a declarat că în toată cariera sa nu a întâlnit un inculpat care să-şi privească fapta cu atâta seninătate.

 

Ion Udrea are 56 de ani şi e cunoscut în sat ca un bărbat muncitor, dar care are probleme cu alcoolul. Acesta i-a luat minţile şi sâmbătă, când a comis odioasa faptă. Fiind sub influenţa băuturii, bătrânul şi-a înjunghiat unicul fiu, în vârstă de 27 de ani.

Sâmbătă seară, Ion Udrea s-a certat cu Elena, soţia fiului său, Florin, pe care nu o mai voia în casa sa. „Nu ne certam foarte des cu el, dar sâmbătă seară parcă o luase razna. Florin a sărit în apărarea mea şi taică-su a înfipt cuţitul în el“, a povestit soţia celui decedat. În încercarea de a aplana cearta, Florin Udrea i-a luat apărarea soţiei sale, fapt ce l-a înfuriat şi mai mult pe tatăl său, care a luat un cuţit şi l-a înjunghiat în zona abdominală. Florin Udrea a decedat câteva ore mai târziu, la Spitalul de Urgenţă din Craiova.

 

A anunţat vecinii că şi-a ucis fiul

 

După ce şi-a înjunghiat băiatul, Ion Udrea a ieşi la poartă cu cuţitul în mână şi şi-a strigat vecinii. Martorii au povestit că Ion Udrea nu părea foarte afectat de cele întâmplate: „Noi lucram la un gard, la casa de peste drum. I-am auzit certându-se, dar nu ne imaginam că se va ajunge la aşa ceva. Bătând cuie, nu am auzit foarte bine ce-şi spuneau, pe ce se certau. Apoi m-a strigat Ion şi, când l-am văzut, era să pic. Ţinea în mână cuţitul plin de sânge şi mi-a spus că a făcut o crimă, că l-a ucis pe Florin! Nu ştiu ce s-a întâmplat cu el, poate era băut de a putut să facă gestul ăsta!“, a povestit Constantin Moraru, unul dintre vecini.

 

Seninătate şi indiferenţă

 

Gheorghe Roibu, procurorul criminalist care anchetează omorul de la Brăneşti, a declarat că nu a văzut până acum atâta seninătate la un criminal: „În toată cariera mea nu mi-a fost dat să văd atâta indiferenţă la un om care a luat viaţa fiului său. Un asemenea inculpat, care să-şi privească fapta cu seninătate, fără prea multe regrete, nu întâlneşti prea des. A recunoscut fapta: era sub influenţa alcoolului şi şi-a lovit fiul într-o zonă vitală. Victima a decedat la spital, iar criminalul a fost reţinut şi prezentat instanţei de judecată, pentru emiterea unui mandat de arestare pentru săvârşirea infracţiunii de omor deosebit de grav. Riscă acum până la 25 de ani de închisoare“, a spus Gheorghe Roibu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS