19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţiştii comunitari din Aninoasa pregătesc proteste de stradă

Poliţiştii comunitari din Aninoasa pregătesc proteste de stradă

Poliţiştii comunitari din Aninoasa au ameninţat cu proteste de stradă dacă nu îşi vor lua salariile. Aceştia au de primit lefurile pe luna iunie şi restanţele de la Paşti. Liderul de sindicat Daniel Vuia a spus că aproximativ 16 poliţişti vor declanşa miercuri sau vineri, cel târziu, o acţiune de protest în stradă.

Reprezentanţii sindicatului poliţiştilor comunitari susţin că au făcut adrese şi la Ministerul Muncii, şi la Direcţia de Muncă şi Consiliul Judeţean Hunedoara, dar nu au obţinut nimic. Aceştia susţin că primarul le-a spus că în aceeaşi situaţie se află toţi funcţionarii publici.

„Am trimis o adresă preşedintelui Pro Lex la nivel naţional, Vasile Lincu. În funcţie de răspunsul pe care îl vom primi de la Bucureşti este posibil ca, săptămâna aceasta, să declanşăm conflictul de muncă“, a susţinut Daniel Vuia.

Poliţiştii comunitari de la Aninoasa mai trebuie să primească şi alocaţia de hrană, în valoare de opt lei pe zi, din aprilie 2008 până acum, dar şi ajutorul de sărbători de 200 de lei, restanţă de la Paşti.

Primarul oraşului Aninoasa, Ilie Botgros, a refuzat să facă declaraţii.

Comunitarii din oraş au menţionat că au promisiuni că acţiunile lor de protest vor fi susţinute de colegii din Deva, Simeria, Hunedoara, Petroşani, Vulcan, Lupeni, Uricani.

Primăria din Aninoasa este în blocaj financiar de mai multe luni. În ultimii ani, a rămas de câteva ori fără curent electric, iar oraşul în beznă pentru că nimeni nu a mai plătit iluminatul public. În astfel de situaţii, funcţionarii sunt nevoiţi să lucreze acasă, pentru că la primărie computerele nu pot funcţiona, iar organigrama are mult de suferit. În prezent, la primărie nu există un contabil autorizat şi nici arhitect.

Totul are legătură cu faptul că, la Aninoasa, singura mină care a funcţionat şi a furnizat venituri la bugetul local s-a închis, însă, pe raza oraşului funcţionează mai multe firme private care ar trebui să aducă bani la buget.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII