19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOraşul gunoaielor, luat de apă

Oraşul gunoaielor, luat de apă

După o ploaie de vară de câteva ore, Orşova a devenit o mică Veneţie. Canalele s-au înfundat din cauza gunoaielor, neridicate de o lună, iar iarba de pe rigole a dus la inundarea străzilor.

 

MEHEDINŢI. Străzile din Orşova au fost inundate în urma unei ploi, din cauza gunoaielor care nu au mai fost ridicate de o lună, iar aceasta din pricina primarului Constantin Brăgaru, care a iniţiat o dispoziţie prin care firma de salubrizare a oraşului, Floricola, să nu-şi mai facă treaba. Oamenii abia se mai pot strecura pe străzi din cauza bălţilor şi nici cu maşina nu se circulă mai bine. „Nici nu mai poţi circula pe stradă, apa e de două palme, iar când trec maşinile, te stropesc din cap până în picioare“, a spus Dumitru Chilom, din Orşova.

În tot acest timp, primarul se încăpăţânează să nu îi lase pe cei de la Floricola să cureţe canalele şi să ridice gunoaiele, iar cei care au de suferit sunt orşovenii, care nu ştiu adevăratele motive pentru care se întâmplă toate aceste lucruri. Ei dau vina pe firma Floricola, care nu poate să facă nimic pentru desfundarea canalelor şi ridicarea gunoiului, atâta timp cât primarul nu dă dispoziţie să cureţe străzile.

Chiar în urmă cu două zile, tot din cauza edilului-şef, care nu alocă banii cuveniţi pentru salubrizare şi salariile angajaţilor, 60 de oameni au rămas fără servicii, pentru că munca pe care ei trebuia să o facă au preluat-o 20 de angajaţi ai primăriei, în timp ce angajaţii Floricola stau. Conducerea firmei de salubrizare este la capătul puterilor. De fiecare dată când cineva a încercat să stea de vorbă cu primarul, nu a fost băgat în seamă de acesta. „Eram sigură că aşa se va întâmpla. Dacă după o ploaie de câteva ore sunt bălţi peste tot în oraş din cauza gunoiului care a înfundat canalele, ce se va întâmpla dacă va ploua mai tare, că doar suntem sub cod portocaliu? Atunci poate vom pluti, şi numai din cauza orgoliului primarului“, a spus directoarea generală de la Floricola, Valentina Voicu. Nici situaţia celor care au rămas să lucreze la firma Floricola nu este prea roz. Aceştia riscă şi ei să rămână fără loc de muncă, dacă primarul va continua să încalce regulile contractului pe care firma de salubrizare îl are încheiat cu primăria, pe o perioadă de 25 de ani.

 

„Nu sunt obligat să ud spaţiile cu angajaţii Floricola“

 

Ceea ce rămâne sub semnul întrebării este atitudinea primarului faţă de situaţia Orşovei. El spune senin că este de vină, dar consideră că firma Floricola are prea multe atribuţii în oraş, motiv pentru care a şi început, ilegal, să cureţe străzile cu oameni neautorizaţi şi să care gunoiul cu utilaje închiriate, în timp ce maşinile speciale ale Floricola stau. Altă ilegalitate din partea primarului este aceea că a cumpărat, tot din banii primăriei, motopompe pentru irigarea parcurilor şi a stadionului, cu apă din Dunăre, fără acordul Apelor Române. De asemenea, a dat dispoziţie să se tragă apa peste stradă cu ajutorul unor furtunuri şi să se irige stadionul ziua în amiaza mare, la temperaturi de peste 30 de grade Celsius, fapt care a dus la distrugerea ierbii. „Nu sunt obligat să ud spaţiile cu angajaţii Floricola. Asta pot să fac şi eu cu oamenii mei. Mai bine cumpăr o motopompă pe lună, decât să-i las pe ei să ude. Şi nimeni nu îmi zice nimic dacă folosesec apa din Dunăre, nu cred că fac ceva rău, este spre binele oraşului“, a spus primarul municipiului Orşova, Constantin Brăgaru.

Aşteptăm acum ca Garda de Mediu şi Apele Române să ia măsuri, ca lucrurile în Orşova să revină la normal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII