19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDrumurile în lucru creează ambuteiaje

Drumurile în lucru creează ambuteiaje

MEHEDINŢI. Traficul rutier pe DE 70 între Drobeta Turnu Severin şi Băile Herculane se desfăşoară cu dificultate, din cauza lucrărilor de reabilitare a structurii unor viaducte şi a carosabilului. Între kilometrii 358-360, 362-363, 366-367 şi 373-374, circulaţia rutieră se desfăşoară pe un singur fir şi este dirijată de semafoare, iar de cele mai multe ori coloanele de maşini se întind până la 2 km. „În zonele respective, participanţii la trafic trebuie să circule cu viteză redusă şi să respecte semnificaţia indicatoarelor, astfel încât să se evite producerea evenimentelor rutiere, mai ales în perimetrul şantierelor de lucru, unde acţionează utilajele firmelor care execută lucrările de modernizare a infrastructurilor şi de consolidare a versanţilor“, a spus şeful de la Administraţia Drumurilor Naţionale, Ion Cunicel.

Programul lucrărilor respective pe DE 70, în valoare de aproximativ 100 de milioane de euro, are termen de finalizare în semestrul II al anului 2009, timp în care între Drobeta Turnu Severin şi Băile Herculane traficul rutier se va desfăşura cu restricţii.

În unele zone, circulaţia este dirijată chiar şi de drumari, acolo unde nu sunt instalate semafoare, dar şi aici se creează ambuteiaje din cauza lipsei de comunicare dintre ei. Acest lucru se întâmplă mai des pe tronsonul de drum în lucru din localitatea Topleţ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS