11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjConsumatori de droguri, prinşi de poliţişti

Consumatori de droguri, prinşi de poliţişti

Patru tineri, cu vârste între 19 şi 22 de ani, consumatori şi traficanţi de droguri, au fost prinşi de poliţiştii din judeţele Hunedoara şi Gorj, în urma mai multor acţiuni de filaj. Tinerii locuiesc în Orăştie şi Geoagiu. Poliţiştii spun că au găsit în locuinţele lor mai multe bunuri furate de la cei pe care îi jefuiau. Tinerii au ajuns să tâlhărească oamenii pe stradă sau să intre în locuinţele lor pentru că aveau nevoie de bani pentru a-şi procura drogurile.

„În baza informaţiilor obţinute, a fost organizată o acţiune la care au participat poliţişti de la structurile de investigaţii criminale ale IPJ Hunedoara, Poliţiile Orăştie, Geoagiu şi Petroşani, IPJ Gorj şi detaşamentele DPIR Hunedoara şi Gorj. S-au efectuat zece percheziţii la domiciliile suspecţilor şi la alte persoane unde existau date că s-au valorificat bunuri sustrase. Au fost descoperite şi recuperate mai multe bijuterii din aur, pistoale cu gaze lacrimogene, cu alice şi gloanţe de calibru 5,6 mm, pe care suspecţii le foloseau“, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.

Doi tineri au fost arestaţi pentru 29 de zile, după ce poliţiştii au stabilit că aceştia au intrat cu forţa în casa unei bătrâne de 71 de ani, din Orăştie, despre care ştiau că are bani şi locuieşte singură.

Există suspiciunea că ei ar fi făcut şi săpături în zone arheologice, fiind acuzaţi de braconaj.

„Cercetările continuă faţă de aceştia şi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor specifice braconajului arheologic (stabilindu-se că, în perioada 2007-2008, au efectuat săpături neautorizate în zona Munţilor Orăştie şi în siturile din apropierea localităţii Geoagiu-Băi), al infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi spargeri de locuinţe. Cercetările sunt continuate şi de către DIICOT – Biroul Teritorial Hunedoara, cu privire la implicarea celor trei într-o reţea de trafic de droguri“, a mai spus Niţu.

Unul dintre cei patru tineri a fugit din ţară, fiind dat în urmărire generală de poliţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS