11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPăcăliţi cu nămolul

Păcăliţi cu nămolul

Noul primar al municipiului Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe, poate ajunge pe mâna procurorilor, dar şi a inspectorilor de la Autoritatea de Sănătate Publică, din cauza unei înşelăciuni grosolane. Locuitorii oraşului sunt trimişi să se trateze cu un banal nămol, pe care este pusă eticheta de „nămol de Bala“.

 

Constantin Gherghe îi păcăleşte pe severineni. El a dat ordin să se aducă, la ştrandul de la Schela, un nămol pentru tratamentul balnear, care ar trebui să-i vindece pe bolnavi de reumatism. Din păcate, nămolul primarului nu numai că nu le tratează oamenilor boala oaselor, dar aceştia se pot alege şi cu afecţiuni ale pielii, în urma tratamentului cu „nămolul de Bala“, luat, cel mai probabil, dintr-un ogaş de la marginea judeţului Mehedinţi.

Într-o conferinţă de presă, primarul a anunţat că a reînceput să aducă nămol de tratament din staţiunea Bala.

„Nămol de Bala, la ştrandul balnear de la Schela! Am reînnodat tradiţia şi am adus din nou tratamentul-minune folosit împotriva afecţiunilor reumatice şi ale aparatului locomotor. Nămolul se distribuie gratuit. El este păstrat în condiţii specifice, pentru a nu-şi pierde calităţile terapeutice“, a declarat Gherghe.

 

Bala, rămasă fără nămol

 

În timp ce primarul anunţă cu surle şi trâmbiţe că aduce nămolul vindecător, autorităţile localităţii Bala se confruntă cu cea mai mare problemă din ultimi 25 de ani.

„Cred că primarul Constantin Gherghe este un mincinos. Nu are cum să ia nămol din Bala. Nu are nici un contract cu primăria, nici cu staţiunea. Este interzis prin lege să se scoată acest tratament natural din staţiune. Mai grav este că Bala nu mai are nămol nici pentru pacienţii care vin aici, ceea ce arată că e ceva putred la mijloc… Groapa minune, de patru metri adâncime, a secat. Am încercat să aflu personal de la primarul Gherghe de unde ia nămolul, dar mi-a spus sec: «Nu este, bă, treaba ta!». Eu cred că severinenii sunt păcăliţi – în loc de nămol de Bala, care este unic în ţară, turiştii şi cetăţenii din Severin fac împachetări cu nămol normal, care îi poate îmbolnăvi şi mai rău“, a declarat viceprimarul staţiunii Bala, Valentin Mândruţ Ohima.

 

„Minciuna“ – un leu paharul

 

Edilul Severinului îl contrazice însă pe viceprimarul Mândruţ. „Nămolul de Bala este suficient, este gratis, iar noi sperăm să se bucure de el cei care vin la ştrandul de la Schela. Aş vrea să vă fac cunoscut faptul că nu am fost lăsaţi să amenajăm şi ştrandul olimpic. Mai mult ca sigur că la anul, pe vremea asta, va funcţiona şi ştrandul olimpic, tinerii şi cei care practică înotul de performaţă putându-se relaxa acolo. Poate că într-un an, doi, maxim trei, reuşim să facem aici o bază de tratament permanent, cu acest nămol“, a declarat Constantin Gherghe.

În timp ce medicii naturişti din Bala nu au nămol pentru tratament, la ştrandul balnear din Severin se vinde „nămolul de Bala“ la pahar.

„Am cumpărat nămol din ştrandul din Severin. Am plătit un leu pe pahar. Vânzătorul spunea că este adus de la Bala. Am auzit că poliţiştii de frontieră au prins şi în vama de la Gura Văii oameni cu nămol de Bala“, a declarat Angela Şarpe, turistă în staţiunea rămasă fără remediul naturist.

 

Scoaterea nămolului din Bala, interzisă

 

Turiştii pot folosi nămolul numai în centrele special amenajate lângă izvoarele de mâl. Printr-o hotărâre a consiliului local, dar şi a Agenţiei de Protecţie a Resurselor Naturale din Craiova, este interzisă scoaterea nămolului din comuna Bala.

„O să facem plângeri peste tot, la poliţie, la Parchet, la Protecţia Consumatorului şi la ASP Mehedinţi. Este inuman să minţi un om bolnav că se poate trata cu nămol fără nici un fel de calitate“, a mai declarat viceprimarul staţiunii Bala, Valentin Mândruţ.

Reprezentanţii Primăriei Bala vor cere o expertiză a nămolului din ambele ştranduri şi, în funcţie de rezultate, se vor adresa forurilor superioare. Primarul Gherghe nu a dorit să comenteze în nici un fel acuzaţiile aduse de autorităţile din Bala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII