9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalViceprimarul de după cortină

Viceprimarul de după cortină

Scandalul legat de alegerea viceprimarului din Işalniţa s-a încheiat ieri prin decizia consiliului local de repetare a votului pentru alegerea celui de-al doilea om din primărie. Cu şapte voturi pentru, viceprimar a fost ales Flori Ovidiu, reprezentantul PSD.

 

După ce prefectul Dumitru s-a lăsat convins să nu se mai amestece în alegerea viceprimarului din Işalniţa, atribut conferit de lege consilierilor locali, primarul Eugen Bălan a convocat ieri consiliul comunal. Iniţial, consilierii social-democraţi nu prea ştiau care este ordinea de zi, fapt pentru care au ţinut morţiş să fie alese doar comisiile de specialitate.

De teama contestaţiilor sau a vizei de legalitate dată sau nu de prefectură, cu puţin înainte de începerea şedinţei de consiliu local, toată lumea a fost de acord cu repetarea alegerilor pentru viceprimar. Emoţiile social-democraţilor erau aproape gratuite, pentru că deţin majoritatea în consiliu, deci puteau să-şi desemneze prin vot viceprimarul. Pentru că la Işalniţa prefectul a lansat moda votului cu un singur pix, consilierii au promis că vor vota cu un pix căruia nu i se va schimba culoarea pastei. La aceste alegeri, noutatea n-a mai stat în culoarea pixului, ci în faptul că scena căminului cultural, care avea cortina trasă, a fost folosită pe post de cabină de vot. Fiecare consilier trecea pe la preşedintele de şedinţă, lua buletinul de vot, intra după cortină şi ieşea de acolo cu vicele votat. După numărătoarea voturilor, învingător la puncte şi votat după cortină a fost social-democratul Flori Ovidiu. Dacă prefectul Dumitru şi-ar fi văzut de atribuţiile lui şi nu ar fi impus culoarea pixului la vot şi nici nu ar fi mâzgălit buletinele de vot care nu i-au plăcut, Işalniţa ar fi avut şi viceprimar, şi comisii de specialitate, de la prima şedinţă, de luna trecută!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS