9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBani contra permise auto şi dosare penale

Bani contra permise auto şi dosare penale

GORJ. O gorjeancă a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj pentru trafic de influenţă. Procurorii, care au lucrat la acest caz împreună cu lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), au stabilit că M.C. a pretins bani de la mai multe persoane din zona Motru, cărora le promitea că va interveni pe lângă poliţişti sau magistraţi pentru rezolvarea unor dosare sau pentru obţinerea permisului de conducere. „În schimbul banilor, femeia promitea că le va rezolva anumite probleme, precum soluţionarea favorabilă a unor dosare penale sau obţinerea permisului de conducere fără susţinerea examenului auto“, se precizează
într-un comunicat al DGA.

 

Promitea aranjarea examenelor pentru permisul auto

 

Potrivit rechizitoriului, în toamna anului 2007, M.C. a pretins şi a primit diverse sume de bani de la mai mulţi cetăţeni pe care i-a lăsat să înţeleagă că are cunoştinţe în rândul ofiţerilor de poliţie din cadrul IPJ Gorj şi al magistraţilor de la Tribunalul Gorj. În luna noiembrie, inculpata a pretins şi a primit 680 de lei de la o persoană, cu promisiunea că va obţine o soluţie favorabilă fiului acesteia, care era cercetat pentru comiterea unui accident de circulaţie. Aceasta a lăsat să se înţeleagă că banii erau necesari pentru a cumpăra diverse cadouri pentru ofiţerul de poliţie şi procurorul care aveau în lucru dosarul respectiv.

În aceeaşi lună, M.C. a promis unei persoane, care fusese respinsă la proba teoretică a examenului pentru obţinerea permisului de conducere, că o poate ajuta să promoveze examenul cu ajutorul relaţiilor pe care le are în poliţie. În schimb, a pretins şi a primit suma de 100 de lei.

În alt caz, inculpata a pretins şi a primit, în mai multe rânduri, 1.100 de lei, de la altă persoană, căreia i-a spus că poate interveni pe lângă anumiţi funcţionari, care să o ajute să obţină permisul de conducere pentru toate categoriile, fără a mai fi nevoie să se prezinte la examen. Conform anchetatorilor, femeia a luat banii fără a întreprinde vreun demers pentru ducerea la îndeplinire a promisiunilor făcute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII