14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAcasă, în Centrul Maternal

Acasă, în Centrul Maternal

O femeie din Târgu Jiu a ales să-şi crească la Centrul Maternal din municipiu bebeluşul pe care urmează să-l nască, din cauza faptului că acasă nu are condiţiile necesare.

Viaţa nu a fost niciodată uşoară pentru Geta, o femeie care a crescut la o casă de copii, iar acum, la 32 de ani, este însărcinată cu primul prunc. Geta locuieşte într-o locuinţă socială, împreună cu alte femei, şi nu are condiţii să-şi crească nou-născutul acolo. Fiind în ultima lună de sarcină, tânăra s-a adresat conducerii Centrului Maternal din Târgu Jiu. „Femeia m-a căutat şi mi-a spus că vrea să vină cu copilul, după ce îl va naşte, aici, la centru. Acasă nu are condiţii, stau mai multe în cameră şi nu şi-ar putea îngriji copilul acolo. Ea a crescut la Casa de copii, însă este harnică, are un loc de muncă de unde va primi indemnizaţia, iar tatăl va recunoaşte pruncul. A ales bine să vină la noi“, a declarat Gheorghe Milosteanu, directorul Centrului Maternal din Târgu Jiu.

 

Şi-a căutat mama în zadar

 

Geta a dorit foarte mult să-şi cunoască mama, despre care ştia că locuieşte în Craiova. Aşa că, potrivit lui Gheorghe Milosteanu, femeia a mers la Craiova şi a căutat-o, fără succes, însă. A întâlnit-o totuşi pe bunica sa, care nu i-a dat nici o veste despre cea care i-a dat viaţă. „Şi-a dorit mult să o cunoască, dar nu a găsit-o. În aceşti ani, niciodată mama nu şi-a căutat fiica, nu a interesat-o soarta ei. Acum Geta, fiind însărcinată, voia ca măcar să-şi vadă mama. A venit de la Craiova tristă, dezamăgită, însă convinsă că va trece peste aceste necazuri pentru că îşi iubeşte copilul şi vrea să aibă grijă de el. Să-i dea dragostea de care ea nu a avut parte de-a lungul acestor ani. Este o femeie cu un suflet minunat“, a mai spus Gheorghe Milosteanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII