19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFirmele vâlcene încalcă normele de protecţie a mediului

Firmele vâlcene încalcă normele de protecţie a mediului

Foarte multe societăţi şi întreprinderi vâlcene au fost descoperite ca având probleme foarte mari cu respectarea normelor de protejare a mediului înconjurător. În urma unor controale realizate de comisarii Gărzii de Mediu (GM) Vâlcea în perioada mai-iunie 2008, au fost scoase la iveală o mulţime de nereguli. Inspectorii au dat 16 avertismente, cele mai importante fiind pentru depăşirea indicatorului pulberi în suspensie şi pentru inexistenţa bornelor de delimitare exploatare de agregate minerale.

„Nereguli au fost descoperite şi la SC Protectchim SRL Râmnicu Valcea, firmă care nu ţinea o evidenţă corespunzătoare a deşeurilor, la SC Genius SRL Costeşti, Mega Invest SRL Râmnicu Vâlcea, Petrom SA – staţia Peco nr. 14 Râmnicu Vâlcea, Magnetto Wheels Romania SA Drăgăşani.

Inspectorii au aplicat avertismente şi firmei SC Progresul SCM Râmnicu Vâlcea, care a început activitatea cod CAEN 9301 (9601), fără a deţine autorizaţie de mediu. Câteva unităţi vâlcene având ca profil de activitate comercializarea de piese şi asamblare auto au fost avertizate pentru lipsa spaţiului special destinat colectării uleiului uzat de la cumpărătorii de ulei auto şi pentru insuficienţa de utilizare a sistemului de depozit la comercializarea acumulatorilor“, au precizat surse din cadrul GM Vâlcea.

 

Amenzi de peste 300.000 de lei

 

Tot în această perioadă, comisarii Gărzii de Mediu au aplicat şi nouă amenzi, în valoare de 322.500 de lei. Una dintre cele mai mari sancţiuni a fost dată firmei SC Petrom SA – Staţia Peco nr. 9 Drăgăşani, aceasta fiind penalizată cu 100.000 de lei pentru nerealizarea la termenul scadent a unor măsuri impuse într-un control anterior. Pentru aceleaşi nereguli şi cu aceeaşi sumă a fost taxată şi SC Ecprod SA Târgovişte. Pentru poluare accidentală ca urmare a neluării unor măsuri de prevenire, SC Petrom SA Sector Extracţie nr. 1 Băbeni a primit o amendă de 50.000 de lei, iar Sectorul de extracţie nr. 2 de la Mădulari a primit o sancţiune de 20.000 de lei, pentru necontrolarea cu societăţi autorizate a eliminării deşeurilor generate.

SC Electrica Elvimex SRL Râmnicu Vâlcea a primit o amendă de 5.000 de lei, pentru nepunerea la dispoziţia organelor de control a formularelor de încărcare-descărcare a deşeurilor. Pentru neamenajarea spaţiului corespunzător de colectare a uleiurilor uzate, Staţia de carburanţi nr. 2 a SC MOL România PP SRL, Râmnicu Vâlcea, va fi nevoită să plătească o amendă în valoare de 10.000 de lei.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS