9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBebeluş scos la vânzare pentru 300 de lei

Bebeluş scos la vânzare pentru 300 de lei

După ce a născut pe iarbă în spatele casei, o tânără din localitatea Glăvile, din judeţul Vâlcea, a încercat să îşi vândă fetiţa oamenilor din comună pentru 300 de lei.

În urmă cu o lună, o tânără din Glăvile a născut o fetiţă în spatele casei, pe iarbă, refuzând să meargă la spital. Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vâlcea au fost sesizaţi de angajaţii Primăriei Glăvile că tânăra a născut la domiciliu fără asistenţă medicală şi a fost nevoie de intervenţia poliţiei din localitate pentru a fi dusă la maternitatea din Drăgăşani, deoarece femeia refuza acest lucru. În urma analizelor medicale, s-a constatat că fetiţa e sănătoasă. Tânăra a fost externată din spital, după ce starea ei şi a bebeluşului au fost foarte bune. „După trei, patru zile de la externare, am fost sesizaţi de poliţia din Glăvile că mama lipseşte toată ziua de acasă şi îşi lasă fata singură. Am aflat apoi că a încercat chiar să o vândă“, a declarat Roxana Radu, directoarea adjunctă a DGASPC Vâlcea. Tatăl bebeluşului nu este cunoscut, iar mama are probleme de sănătate, fiind diagnosticată cu oligofrenie. Adelina Işvan, inspector – asistent al DGASPC Vâlcea, cea care s-a ocupat de caz, spune că tânăra a vrut să îşi vândă fetiţa pentru 300 de lei. „Într-o adresă a poliţiei transmisă Primăriei Glăvile e menţionat faptul că tânăra le-a spus oamenilor din localitate că dă la oricine bebeluşul pentru suma de 300 de lei. Acest lucru a reieşit şi din urma discuţiilor pe care le-am avut noi cu ea“, a spus inspectoarea Işvan.

 

14 copii trebuie luaţi din familie, în regim de urgenţă

 

Medicul de familie împreună cu poliţia au mers la domiciliul tinerei unde au găsit bebeluşul neîngrijit, înfometat şi cu o infecţie acută a căilor respiratorii superioare. Fetiţa a fost luată şi internată în Secţia de pediatrie a maternităţii din Drăgăşani. Reprezentanţii DGASPC au făcut verificări la domiciliul tinerei, pentru a vedea ce condiţii are.

„Am constatat că mama locuieşte împreună cu părinţii şi încă doi fraţi într-o cameră degradată care stă să cadă, cu un pat improvizat din scânduri şi bolţari şi fără energie electrică. Am discutat cu tânăra, dar ea nu şi-a dat acceptul să luăm fetiţa“, a precizat Adelina Işvan. Bebeluşul va fi luat de reprezentanţii DGASPC Vâlcea cu ordonanţă prezidenţială şi va fi dată în grija unui asistent maternal. Roxana Radu a mai precizat că în prezent are în monitorizare 14 copii care trăiesc în condiţii mizere ori sunt victime ale violenţei. Ei trebuie luaţi din familie în regim de urgenţă, urmând să fie daţi în grija asistenţilor maternali şi în centre.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS