19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTăcere în cazul jandarmului care s-a sinucis

Tăcere în cazul jandarmului care s-a sinucis

Parchetul Militar Bucureşti a preluat ancheta în cazul jandarmului care s-a împuşcat în cap. Rudele şi prietenii militarului vor fi audiaţi de procurori.

 

OLT. Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Olt păstrează tăcerea în cazul jandarmului care
s-a împuşcat în cap la Pădurea Strehareţi. În timp ce şeful instituţiei, colonelul Valentin Voicu, spune că nu este în măsură să ofere informaţii despre caz, care a fost preluat de Parchetul Militar Bucureşti, purtătorul de cuvânt al instituţiei, căpitanul Emanuel Botan, spune că procurorul care anchetează cazul i-ar fi cerut să nu mai ofere informaţii mass-media.

La insistenţele noastre, colonelul Voicu a făcut totuşi o declaraţie.

„Cazul a fost preluat de Parchetul Militar Bucureşti şi nu vă pot spune mai mult. Era apreciat de colegi, iar în ultimii trei ani a avut numai calificative foarte bune. În ultima seară a vorbit cu colegii lui despre meci“, a declarat colonelul Voicu.

Subofiţerul Marius Adrian Burcheci avea 33 de ani şi era angajat al IJJ Olt din anul 2002. Marţi dimineaţă, în timp ce se afla în serviciul de patrulare cu colegii săi, s-a îndepărtat de aceştia, motivând că merge la toaletă. După aproape 35-45 de minute, potrivit procurorului, colegii au început să-l caute. Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului Militar Bucureşti, prim-procurorul Daniel Mihai, cei doi jandarmi susţin că nu au auzit împuşcătura.

„Este posibil să nu îl fi auzit întrucât jandarmul a mers de la maşină 700 de metri prin pădure şi e posibil ca jandarmii să fi avut geamurile închise la maşină“, a spus prim-procurorul Mihai.

Rudele şi prietenii, audiaţi de procurori

 

Rudele şi prietenii jandarmului vor fi audiaţi de procurori. Anchetatorii susţin că nu au reuşit să afle încă motivul pentru care jandarmul şi-a pus capăt zilelor.

„Există mai multe variante cu privire la moartea jandarmului, însă suspiciunea de sinucidere este plauzibilă. Rămâne să stabilim mobilul sinuciderii. Şi pentru noi este un mister. Am înţeles că în familie nu avea probleme, datorii. Urmează să se efectueze expertiza balistică a armei“, a declarat prim-procurorul Daniel Mihai.

Marius Adrian Burcheci va fi înmormântat astăzi, în comuna Sârbii Măgura, unde locuiesc părinţii săi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU