10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalScandal cu împuşcături la Tufeni

Scandal cu împuşcături la Tufeni

Patru tineri, cu vârste cuprinse între 19 şi 25 de ani, au fost împuşcaţi cu o armă în urma unui scandal petrecut ieri-dimineaţă, la Tufeni, judeţul Olt.

Conflictul a avut loc în jurul orei 4.30, în faţa târgului săptămânal din comună, vizavi de o benzinărie. Poliţiştii spun că mai mulţi tineri din localitate au agresat verbal doi cetăţeni care coborâseră dintr-un autoturism Hummer. Unul dintre cei doi a luat din maşină o armă de vânătoare şi a tras un foc în plan vertical, după care a părăsit locul faptei. Ulterior, cei doi au revenit şi au tras mai multe focuri de armă spre o baracă, în apropierea căreia se aflau mai mulţi tineri. Patru dintre aceştia, Adrian Chivu, Nicuşor Dobre, Florinel Constantinescu şi Marin Andrei, au fost răniţi, fiind transportaţi cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina pentru a primi îngrijirile necesare. Doi dintre ei, Adrian şi Florinel, au fost răniţi mai grav, ei rămânând internaţi, primul în Secţia de chirurgie, iar cel de-al doilea, la Oftalmologie. „Adrian Chivu prezintă plăgi împuşcate în regiunea frontală. Are două alice în cap – au fost văzute la investigaţii. Este posibil să fie supus unei intervenţii chirurgicale pentru eliminarea acestora“, a declarat medicul de gardă de la Chirurgie, Nicolae Diaconescu.

Poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice împreună cu colegii lor de la Investigaţii Criminale au făcut cercetări ieri la faţa locului şi au audiat mai mulţi martori. Aseară, în jurul orei 19.00, autorul a fost identificat. Acesta este Cristian Căpraru, de 34 de ani, din Bucureşti, dispărut de la domiciliu după eveniment. Autoturismul cu care s-a deplasat la Tufeni este proprietatea unei firme din Ilfov, SC IMPEX GDOHY SRL. El deţine legal un pistol cu bile de cauciuc de calibru 12X50 de milimetri, şi nu o armă de vânătoare cu alice, despre care persoanele audiate spun că ar fi fost folosită în conflict.

 

„O alică m-a nimerit în mână, una în coaste şi două în cap“

 

Incidentul a avut loc după încheierea programului discotecii din comuna Tufeni.

Cei patru tineri răniţi fuseseră la discotecă împreună cu alţi prieteni din localitate. La întoarcere, ei s-au oprit în faţa târgului săptămânal, unde au mâncat nişte mici şi au băut suc, după cum spune unul dintre aceştia. La un moment dat, s-au trezit cu o ploaie de focuri de armă spre ei. Au încercat să se ferească, însă cei patru au fost răniţi.

Adrian Chivu povesteşte că totul s-a petrecut după ce unul dintre prietenii săi i-ar fi cerut unui tânăr din Teleorman să plece de lângă grupul unde se aflau ei, pentru a nu se lua la bătaie. Acesta a plecat, dar s-a întors cu un prieten. „Era unul din Teleorman care a avut acum un an un conflict cu nişte amici de-ai mei. Prietenii mei i-au spus să plece. El a crezut că vor să îl bată şi a luat-o la fugă spre PECO. A venit apoi un Hummer, s-a urcat în maşină şi a tras un foc în sus şi trei spre noi. Voiam să beau suc. O alică m-a nimerit în mână, una în coaste şi două în cap“, a povestit Adrian.

„Copilu’ e nevinovat, nu i-a făcut nimic“

 

Mama tânărului rănit este în stare de şoc după cele întâmplate. Femeia nu înţelege ce a fost în mintea celui care a tras, fără milă, într-un grup de tineri. Ea spune că a mai pierdut un copil şi nu vrea să îl piardă şi pe cel de-al doilea.

„Copilu’ e nevinovat, n-a făcut nimic. Nici măcar nu-l cunoştea pe cel care a tras cu arma. Mânca mici, iar nenorocitul a tras în ei la grămadă. Băiatu’ e lovit la cap, e internat la spital. Am pierdut un copil, nu vreau să mai pierd altul“, a spus femeia.

Unul dintre angajaţii benzinăriei în faţa căreia s-a petrecut incidentul spune că era de serviciu când a auzit afară mai multe focuri de armă. „Am auzit prima dată un foc de armă, iar după aceea s-a tras spre băieţi. Cred că era patru fără un sfert“, a spus angajatul, care a adăugat că nu a văzut cine avea arma.

Surse neoficiale susţin că agresorul ar fi ajuns la Tufeni, după ce a lăsat-o pe mama sa la cimitir, în localitatea teleormăneană Balaci, aflată în apropiere. Aceleaşi surse mai spun că autoturismul Hummer cu care se plimba acesta are numărul de înmatriculare IL-02-RFT şi că bărbatul este agent de pază la o firmă bucureşteană.

Până aseară, la închiderea ediţiei, bărbatul identificat de poliţişti nu fusese găsit. „Autorul este dispărut de la domiciliu. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, care face cercetări pentru infracţiunile de tentativă de omor şi de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor“, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt, comisarul Claudia Radu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII