10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞi-au primit certificatele de aleşi

Şi-au primit certificatele de aleşi

Noii membri ai Consiliului Judeţean Dolj şi-au primit ieri certificatele de consilieri din mâna preşedintelui Biroului Electoral Judeţean, Lucian Zamfir. Printre cei care au venit să-şi ridice certificatele „doveditoare ale alegerii“ s-au numărat fostul ministru al transporturilor, Radu Berceanu, primarul reales Antonie Solomon, deputata Diana Buşoi şi Virgil Boboc, directorul RAT Craiova, ales deja consilier în Consiliul Local Craiova. Preşedintele CJ, Ion Prioteasa, aflat şi el pe lista celor aleşi, a primit două certificate doveditoare a alegerii în funcţie, cu toate că ieri au primit astfel de documente doar consilierii, nu şi preşedintele administraţiei judeţene. Întrunirea a fost şi prilej de glumă pentru edilul-şef Antonie Solomon, proaspăt reales pentru al doilea mandat în fruntea Primăriei Craiova, acesta spunând imediat după ce a primit certificatul de consilier că e gata să plece de la primărie şi să se facă ales judeţean. „Renunţ la primărie şi vin la consiliul judeţean“, a spus Solomon, după care a părăsit sala, fără să aştepte înmânarea certificatelor către ceilalţi colegi de partid.

 

Consilierii, validaţi săptămâna viitoare

 

Prezent la ceremonia de înmânare a certificatelor, prefectul Silviu Dumitru le-a urat aleşilor „patru ani fericiţi“ împreună, în care judeţul să „beneficieze de lucruri deosebite“. Partea tehnică a întrunirii de ieri a fost preluată la final de secretarul judeţului, Gheorghe Barbărasă, care a precizat că validarea consilierilor în funcţii va fi făcută cel mai târziu luni sau marţi, în şedinţă deschisă.

„Dacă vor fi cazuri de renunţare la mandat trebuie anunţate, iar partidul trebuie să trimită o adresă cu supleanţii. Potrivit legii, în termen de 15 zile de la validare există posibilitatea de a opta, iar în următoarea şedinţă de consiliu vor fi validaţi supleanţii“, a spus Barbărasă. Precizăm că din actualul consiliu fac parte 15 aleşi PD-L, 15 – PSD şi 6 – PNL, social-democraţii şi liberalii anunţând deja că vor constitui o alianţă la nivelul administraţiei judeţene şi în majoritatea consiliilor locale din Dolj.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII