10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalStrângi gunoiul şi te cazezi gratis

Strângi gunoiul şi te cazezi gratis

Premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a propus ieri ministrului mediului, Attila Korodi, să găsească o modalitate de atragere a studenţilor şi a elevilor în Delta Dunării, pentru a strânge deşeuri, sugerând ca strategie de convingere a acestora asigurarea cazării de către minister.

„Mă gândesc şi voi propune Ministerului Mediului să găsească o modalitate de încurajare a studenţilor şi elevilor să vină în Deltă, să participe la strângerea deşeurilor, contra unor avantaje de cazare. Este un gest civic, care contribuie la păstrarea valorilor naturale şi europene ale Deltei. Sunt convins că tinerii înţeleg acest lucru şi au un simţ civic puternic“, a declarat premierul la cea de-a patra ediţie a simpozionului „Avem o Deltă. Cum procedăm?“.

Ministrul mediului nu a dorit să comenteze propunerea premierului. „Nu comentez iniţiativa premierului. Pot însă să spun că voi analiza propunerea“, a declarat, pentru NewsIn, Attila Korodi.

Ultima acţiune de amploare, care a implicat voluntari şi a vizat curăţarea Deltei Dunării, a avut loc în luna iulie 2007, când s-au adunat peste şase tone de bidoane de plastic. Acţiunea a fost coordonată de Asociaţia „Salvaţi Delta“ şi de Academia Caţavencu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII