14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPNL se aliază cu PSD

PNL se aliază cu PSD

MEHEDINŢI. Liberalii mehedinţeni nu erau decişi, săptămâna trecută, pe cine vor susţine la alegerile locale din turul doi pentru fotoliul de primar. Acum s-au hotărât şi spun că vor merge la luptă cu PSD, mai ales pentru a împidica PD-L să aibă majoritate la consiliul judeţean.

Cei opt consilieri judeţeni ai PNL şi cei nouă de la PSD se vor alia şi pot impune celor 13 consilieri judeţeni ai PD-L şi noului preşedinte al CJ Mehedinţi, Marius Bălu, tot pedelist, alegerea celor doi vicepreşedinţi pentru CJ din PSD şi PNL.

Vicepreşedintele PNL, europarlamentarul Cristian Buşoi, a spus că vor merge la luptă pentru interesul cetăţenilor şi nu contează că PD-L merge la CJ Mehedinţi cu 13 consilieri judeţeni, ci proiectele care vor fi votate în şedinţele de consiliu judeţean.

„Asta nu înseamnă că dacă democraţi-liberalii vor veni cu proiecte prioritare pentru comunităţile locale, nu le vom da votul. Pentru noi, interesul cetăţeanului este mai presus de orice aranjamente sau înţelegeri politice“, a spus Cristian Buşoi. În ceea ce priveşte turul II al alegerilor din 15 iunie, pentru desemnarea primarului municipiului Drobeta Turnu Severin, între Ion Sârbulescu şi Constantin Gherghe, liberalii îşi vor direcţiona sprijinul electoral către candidatul social-democrat Ion Sârbulescu, care a intrat pe locul doi în cel de-al doilea tur. „În legătură cu negocierea funcţiilor de viceprimari în teritoriu, încă nu am luat nici o decizie. Aşteptăm să vedem rezultatele la funcţia de primar din turul doi, în care se confruntă 29 de candidaţi PD-L, 26 – PNL, 21 – PSD, 6 – PNG-CD şi câte unul de la PC şi PIN“, a mai spus Buşoi.

În timp ce la centru, prin europarlamentarul Cristian Buşoi, PNL a decis să susţină PSD la alegerile din turul doi, la nivel de judeţ, PNL nu este de aceeaşi părere şi nu s-a ales pe cine va susţine.

„Nu înţeleg declaraţia domnului vicepreşedinte Cristian Buşoi. Ceea ce ştiu este că PNL Mehedinţi nu s-a decis cu cine merge în turul doi“, a spus vicepreşedintele PNL Mehedinţi, Ovidiu Gheorghe.

Din cele 764 de mandate de consilieri locali adjudecate la 1 iunie, 260 au fost ocupate de
PD-L, 194 – PSD, 179 – PNL, restul de PC şi PNG, iar din cei 24 de primari aleşi din turul I, 14 sunt democrat-liberali şi câte cinci de la PNL şi PSD.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS