17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjConducerea PNL Târgu Jiu a demisionat

Conducerea PNL Târgu Jiu a demisionat

GORJ. Conducerea organizaţiei PNL Târgu Jiu a demisionat în urma rezultatelor obţinute la alegerile locale. Liderul PNL Gorj, Dan Ilie Morega, a declarat că, în termen de 15 zile va fi numit un birou interimar, care va avea ca sarcină organizarea de alegeri în interiorul organizaţiei.

Preşedintele organizaţiei municipale, Ion Navlea, şi toţi ceilalţi membri din structurile de conducere au demisionat marţi seară, în cadrul unei şedinţe de analiză a Biroului Permanent Judeţean a PNL Gorj. Cu puţin timp înainte, Dan Ilie Morega se declarase nemulţumit de scorul slab obţinut de liberali la nivelul municipiului Târgu Jiu şi a cerut public demisia celor din fruntea organizaţiei. Morega a spus că rezultatul slab obţinut în Târgu Jiu, de 9%, a contat foarte mult în scorul final înregistrat la nivel de judeţ: „Nu am avut rezultate bune pe judeţ pentru că la Târgu Jiu a fost dezastru. Municipiul a luat puţin peste 9%. Dacă obţineam o medie bună în Târgu Jiu, aşa cum am înregistrat pe judeţ, ne apropiam undeva la 20%. Am văzut cu această ocazie că ne-am consolidat organizaţiile din teritoriu, mai puţin pe cele din municipii, că şi la Motru rezultatele au fost slabe“.

PNL Gorj a obţinut la alegerile locale 16,7% din voturile gorjenilor şi are 26 de candidaţi în turul II.

Obiectivele au fost atinse

 

Vicepreşedintele PNL Gorj, Emanoil Neguţ, şeful Corpului de Control al Guvernului, a declarat că rezultatele obţinute de organizaţia judeţeană sunt considerate bune de conducerea centrală a partidului: „Faţă de obiectivul stabilit de 14%, am reuşit 16,7% şi, din punct de vedere al organizaţiei centrale, filiala şi-a atins obiectivele, dată fiind deschiderea electoratului către PSD“.

Morega va mai cere demisia şi altor filiale din teritoriu, cum ar fi Tismana Crasna şi Motru, unde rezultatele au lăsat de dorit. Liderul PNL Gorj a mai spus că s-a stabilit ca fiecare organizaţie să-şi facă alianţele pentru consiliile locale şi consiliul judeţean pe care le crede de cuviinţă, dar numai cu condiţia ca eventualii parteneri să împărtăşească din programul partidului. PSD nu deţine majoritatea în Consiliul Judeţean Gorj, având nevoie de un singur vot. „Programul nostru nu a fost unul de tăiat frunze la câini, aşa cum au avut adversarii noştri. Mai bine stăm patru ani în opoziţie şi consolidăm partidul decât să-l distrugem într-o guvernare locală sau judeţeană pentru că odată şi odată se vor deştepta şi gorjenii. Până în prezent, nu am avut nici un fel de discuţii pentru încheierea de alianţe“, a menţionat Morega, care consideră că a fost o locomotivă pentru partid, dat fiind faptul că a obţinut un procent mai mare decât partidul în cursa pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS