20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCopilărie distrusă de părinţi

Copilărie distrusă de părinţi


O femeie de 24 de ani, mamă a trei copii minori, a adus luni seară pe lume încă un băieţel, pe care l-a născut acasă, singură.

 

Familia Gârbovan trăieşte în localitatea mehedinţeană Izvorul Bârzii, la şase kilometri de Drobeta Turnu Severin, în condiţii greu de imaginat. Membrii familiei stau în aceeaşi încăpere cu puii de găină, iar mirosul din camere este greu de suportat. Vecinii spun că micuţii au zile în care nu primesc mâncare pentru că părinţii nu au ce să le dea.

Ieri, tatăl micuţilor, Dumitru Gârbovan, era preocupat doar de băutură şi părea că nu-i pasă de condiţiile în care trăiesc copiii lui. Acesta a spus că au tot ce le trebuie, însă realitatea era alta. Acasă era o bătrână de 82 de ani, bunica micuţilor, care plângea de mila lor, iar soţia lui era la spital cu nou-născutul, însă bărbatului nu-i păsa.

„Nu este adevărat. Copiii mei nu sunt desculţi pe drum. Au tot ce le trebuie. Mai am încă un băiat şi asta contează, să am mulţi copii“, a spus Dumitru Gârbovan, care abia mai putea să vorbească din cauza băuturii.

După ce vecinii au dat telefon la ambulanţă şi au convins-o pe femeie că este bine să meargă la spital, Daniela Gârbovan a fost transportată cu nou-născutul la Maternitatea din Drobeta Turnu Severin.

 

Cazul familiei Gârbovan, cunoscut de autorităţi

 

Medicul de la ambulanţă, asistentul maternal şi primarul comunei au spus că atât mama, cât şi tatăl celor patru micuţi sunt persoane cu care greu poţi să comunici.

Medicul de la ambulanţă, Amina Nicolicea, a povestit ce a găsit în casa familiei Gârbovan: „Era o mizerie greu de imaginat. Mama născuse într-un pat în care se aflau şi ceilalţi copii şi era totul plin de sânge. Cei mici mâncau lapte stricat din acelaşi biberon“.

Primarul comunei şi asistentul maternal spun că au încercat de nenumărate ori să îi ajute, dar cei doi părinţi nu şi-au dat interesul pentru cei patru micuţi, ci doar pentru alocaţia care o iau de pe urma lor.

„Cunosc cazul familiei Gârbovan de când au venit la primărie să-şi facă actele de căsătorie. Atunci i-am ajutat şi le-am dat şi bani, însă nu cred că au făcut ceva cu ei pentru că el bea foarte mult, iar ea nu este în deplinătatea facultăţilor mintale. O să mai încercăm să facem ceva pentru cei mici pentru că ei sunt nevinovaţi“, a spus Horia Balica, primarul comunei.

Mama şi nou-născutul sunt internaţi la Maternitatea din Drobeta Turnu Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII