10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDisney Cup -stimulent pentru elevii slătineni

Disney Cup -stimulent pentru elevii slătineni

Elevii din gimnaziile slătinene mai au la dispoziţie două zile pentru a se înscrie la Cupa Disney, ediţia a II-a, cei mai norocoşi urmând să plece în vizită la Disneyland Paris. Consilierii locali au aprobat în ultima şedinţă de consiliu local regulamentul de desfăşurare a competiţiei, precum şi decalarea probelor pentru 3 iunie, având în vedere că 1 iunie, Ziua Internaţională a Copilului, este, în acest an, şi ziua alegerilor locale. Alături de câştigătorii din acest an ai Disney Cup vor pleca la Paris alţi trei copii, însoţiţi de familii, aceştia fiind câştigători ai tombolei organizate anul trecut, în ajunul Crăciunului.

Ca şi anul trecut, competiţia are loc pe categorii, urmând ca trei elevi din fiecare şcoală să ajungă la Paris. Se vor confrunta elevii claselor a V-a, a VI-a şi a VII-a care completează, până la 20 mai, un formular de înscriere. Subiectele vor fi elaborate de o comisie desemnată de organizatori (Primăria Slatina), existând trei variante pentru fiecare an de studiu. Pe 3 iunie, la ora 10.00, va fi extrasă o variantă, urmând să fie multiplicată, astfel încât la ora 14.00 aceasta să intre în posesia concurenţilor din fiecare şcoală. Varianta conţine 50 de întrebări din materiile studiate în anul de învăţământ în care sunt înscrişi, elevii având la dispoziţie 30 de minute pentru a le rezolva. Fiecare şcoală trebuie să asigure minimum trei săli de examen, pentru fiecare an de studiu reprezentat în manifestare.

Directorii şcolilor au avut obligaţia ca prin intermediul diriginţilor să popularizeze acţiunea, astfel încât toţi elevii să aibă şansa de a se înscrie în competiţie.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS