14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Primar la 19 ani

La doar 19 ani, John Tyler Hammons, din Muskogee, Oklahoma, a devenit cel mai tânăr primar de dincolo de Ocean, el devansându-şi clar adversarii. După cum infromează Krone.at, deşi abia a terminat liceul, proaspătul primar s-a prezentat în faţa alegătorilor cu o mulţime de proiecte pe care vrea să le pună în practică în cel mai scurt timp. În plus, John vrea neapărat să îşi continue studiile. Singura sa problemă este că universitatea la care studiază se află la 250 km de Muskogee, în aceste condiţii el fiind nevoit să se mute la altă facultate, mai aproape de urbea unde este primar. „Faptul că am fost ales nu înseamnă că nu trebuie să îmi continuu studiile. Îmi voi face un program potrivit şi voi reuşi să fac faţă“, a spus optimist tânărul primar. Adolescentul nu este deloc intimidat că va trebui să conducă 40.000 de oameni, chiar dacă pentru asta îşi va sacrifica tot timpul liber, pe care, de obicei, tinerii de vârsta lui şi-l petrec în faţa calculatorului. Însă, John Tyler Hammons şi-a dorit să fie altfel decât cei din generaţia sa şi să arate lumii că se poate să ai, la 19 ani, şi responsabilitatea administrării unui oraş. Deşi la începutul campaniei electorale era creditat cu foarte puţine şanse, John a reuşit uşor să câştige simpatia alegătorilor. El a obţinut 70 la sută din voturile electoratului, devansându-l clar pe primarul în exerciţiu, Hershel Ray Mcbride.

Expoziţie cu fiţuici

Elevii din oraşul rus Ekaterinburg au oferit o adevărată lecţie „de trucuri“ profesorilor săi. După cum informează Krone.at, elevii au organizat o expoziţie inedită intitulată sugestiv „Campioni cu experienţă în arta trişatului“, unde şi-au prezentat cele mai bune „fiţuici“, ce le-au fost de mare ajutor în ultimul an de şcoală. Printre „exponate“ s-au aflat manuale împânzite în mod artistic cu „copiuţe“ sau brăţări „decorate“ cu diferite formule chimice. Cele mai impresionate au fost însă, fără îndoială, „fiţuicile“ ce pot fi ascunse sub unghiile false, care le-au confirmat profesorilor ingeniozitatea învăţăceilor. Părinţii au fost alături de micii „expozanţi“, ajutându-i la realizarea „copiuţelor“.

Apă sfinţită – de vânzare on line

Internauţii evlavioşi pot, mai nou, achiziţiona apă sfinţită de pe internet. După cum informează Haisentito.it, persoanele interesate pot avea această apă „miraculoasă“ pentru doar doi dolari. Potrivit reprezentanţilor firmei Sunrise, toate persoanele care vor bea această apă îşi vor regăsi „gândurile pozitive“. Ca să fie siguri că oamenii nu vor greşi, pe recipient sunt afişate instrucţiunile de folosire: „Citeşte rugăciunea, bea apa, crezi în Dumnezeu şi în tine“. Apa sfinţită este disponibilă în recipiente de plastic, pe care apare imaginea lui Iisus Hristos sau a Fecioarei Maria. În plus, pentru doamnele care ţin la siluetă, pe etichetă este precizat clar: „Zero calorii, zero grăsimi, carbohidraţi şi proteine“.

Matthew McConaughey îşi ia concediu de paternitate

Cunoscutul actor american Matthew McConaughey se pregăteşte pentru cariera de tătic. După cum informează Libero.it, starul american, care va deveni tată în această vară, intenţionează să întrerupă munca pentru a se ocupa de copil şi de soţie. În acest sens, el şi-a reprogramat deja toată agenda pentru a se ocupa de mica sa familie. „Adesea Matt spune că, dacă nu e atent, o să se trezească într-o zi bătrân şi chel, pierzând cei mai frumoşi ai copilului său, fără să poată da vremea înapoi“, a povestit partenera actorului, topmodelul Camila Alves. După ce va termina filmările la „Hammer Down“, Matthew intenţionează să îşi dedice tot timpul nou-născutului. Deocamdată, viitorii părinţi sunt foarte ocupaţi cu alegerea numelui copilului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS