17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVa fi demis Negulescu?

Va fi demis Negulescu?

MEHEDINŢI. Emiterea unui ordin de constatare a încetării mandatului primarului de Orşova, Constantin Negulescu, nu mai este o prioritate pentru autorităţi.

Cu o lună înainte de alegerile locale, primarul municipiului Orşova a plecat din Partidul Conservator la Partidul Naţional Democrat Creştin, după cum se arăta într-o reclamaţie la adresa edilului, care încalcă Legea partidelor politice şi Statutul aleşilor locali, dar procedurile care ar trebui declanşate nu s-ar putea finaliza până pe 1 iunie, când acesta va candida pentru un nou mandat.

Subprefectul judeţului Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, a spus că demiterea actualului primar al Orşovei este inoportună şi că prefectura trebuie să obţină dovada că Negulescu s-a mutat de la un partid la altul.

„Demiterea domnului Negulescu ar fi inoportună. Totuşi, pentru a nu fi acuzaţi de părtinire, am decis verificarea acestuia, în prezent primarul fiind în concediu de odihnă“, a spus Drăghiea.

După spusele prefectului, imediat după ce primarul a intrat în concediu de odihnă, pe 26 aprilie, împotriva sa a fost făcută o reclamaţie la prefectură, conform căreia trebuie să fie suspendat din funcţie pe motiv că va candida pentru un nou mandat de primar pe lista Partidului Naţional Democrat Creştin, şi nu a Partidului Conservator, de la care nici în prezent nu şi-a dat demisia.

Secretarul Consiliului Local Orşova, Marian Boţilă, a afirmat că primarului Constantin Negulescu i-a încetat mandatul când a renunţat la partidul pe listele căruia a câştigat funcţia în 2004, exprimându-şi speranţa că această situaţie va fi confirmată prin ordin al prefectului.

În replică, primarul Constantin Negulescu a spus că decizia Prefecturii Mehedinţi de a nu emite ordinul privind încetarea mandatului său este justă, mai ales că sesizarea făcută „de un grup anonim“ nu poartă semnăturile celor care l-au ales în 2004. El susţine că, aflându-se în concediu de odihnă până pe 1 iunie, conform Statutului aleşilor locali, nimeni nu are dreptul, cu o lună înaintea alegerilor, să ia vreo decizie cu privire la încetarea mandatului său, mai ales că în toată această perioadă este „protejat“ de Codul Muncii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU