10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAmfiteatru şi centru de agrement pe insuliţa de pe Jiu

Amfiteatru şi centru de agrement pe insuliţa de pe Jiu

GORJ. Autorităţile din Târgu Jiu vor să întocmească un proiect pentru transformarea insuliţei de pe râul Jiu, situată lângă Parcul Central, într-un centru de agrement şi un loc pentru desfăşurarea spectacolelor şi concertelor. Viceprimarul municipiului, Gabriel Sanda, a precizat că termenul pentru punerea în practică a proiectului este de aproximativ doi ani. Acesta a precizat că, în prezent, se lucrează la studiul de prefazabilitate în vederea atragerii de finanţare din fondurile europene: „Deocamdată nu se cunoaşte valoarea investiţiei, ci doar după finalizarea studiului. Intenţionăm să atragem fonduri europene pentru realizarea acestui proiect. În doi ani sper să materializăm cea mai tare bază de agrement a oraşului“.

Conform proiectului, pe insuliţă se vor amenaja un amfiteatru pentru desfăşurarea de concerte, o pistă de carting, terenuri de tenis şi baschet, o grădină zoologică, un centru de promovare a culturii tradiţionale, o piscină acoperită şi se va construi un pod rutier.

 

Primăria a vrut să vândă insuliţa

 

Primăria Târgu Jiu a vrut să vândă sau să concesioneze insuliţa de pe Jiu, dar autorităţile locale s-au răzgândit, după ce au observat că, în urma modernizării zonei centrale a oraşului, nu mai există un loc propice pentru desfăşurare de concerte. Primăria a încercat de mai multe ori să vândă insuliţa, dar nu s-a arătat interesat nici un investitor.

La începutul anului 2003, insuliţa a trecut din proprietatea societăţii Hidroelectrica în cea a Primăriei Târgu Jiu, care, la scurt timp, a organizat un concurs de proiecte, pentru a se stabili destinaţia acestui loc. Proiectul întocmit de o arhitectă germană a fost declarat câştigător. Potrivit acestuia, pe insuliţă urma să fie construite un hotel, un centru nautic şi unul de agrement. Valoarea proiectului se ridica la opt milioane de euro, bani de care primăria nu dispunea la momentul respectiv şi nici nu putea să-i atragă din alte surse. De aceea, s-a luat decizia de a scoate insuliţa la vânzare, concesiune sau închiriere. Au venit mai multe firme din ţară şi din străinătate să se intereseze, dar nu s-a depus nici o ofertă concretă. Când am avut gata proiectul de modernizare a centrului oraşului, ne-am dat seama că municipiul rămâne fără un loc de spectacole de amploare şi atunci ne-am orientat către insuliţă“, a spus Gabriel Sanda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII