20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAccident cu şase victime pe DN 7

Accident cu şase victime pe DN 7

Şase persoane au ajuns ieri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, după ce autoturismele în care se aflau au fost implicate într-un accident rutier pe DN 7, în localitatea Milcoiu.

 

 

VÂLCEA. Cosmin G., de 25 de ani, din comuna Nicolae Bălcescu, judeţul Vâlcea, conducea ieri, în jurul orei 9.30, autoturismul marca Audi 80, pe DN 7, din direcţia Râmnicu Vâlcea – Piteşti. În comuna Milcoiu, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum – carosabil umed şi ploaie torenţială -, a pătruns cu autoturismul pe contrasens şi a intrat în coliziune cu o maşină marca Ford Fiesta, condusă de Constantin S., de 63 de ani, din Bucureşti. „În urma impactului a rezultat rănirea gravă a celor doi conducători auto, precum şi a altor patru persoane aflate în autoturismul Audi – Florian Z., de 35 de ani, Dragoş Z., de 32 de ani, Victor Z., de 29 de ani, Cosmin Z., de 21 de ani – toţi domiciliaţi în comuna Nicolae Bălcescu“, a declarat subinspectorul Diana Smărăndoiu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Poliţiei Judeţene (IPJ) Vâlcea. Două persoane au rămas prinse între fiare şi a fost nevoie de intervenţia unui echipaj de la descarcerare din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru“ (ISU) Vâlcea pentru a fi scoase din maşină. „Toate cele şase victime au fost preluate de ambulanţe şi transportate la SJU Vâlcea, în vederea acordării îngrijirilor medicale. Şoferul autoturismului Ford a fost transferat la Spitalul Floreasca din Bucureşti, fiind în stare foarte gravă. Şi şoferul autoturismului Audi a suferit multiple traumatisme. Conducătorii auto şi pasagerii nu purtau centura de siguranţă în momentul producerii accidentului“, a spus subinspectorul Diana Smărăndoiu. Eugen Mănescu, directorul Administraţiei Naţionale a Drumurilor (AND) Districtul Vâlcea, a precizat că, din cauza accidentului, traficul a fost blocat pe ambele sensuri 15 minute.

 

Minoră accidentată pe trecerea de pietoni

 

Tot ieri, pe DN 7 a mai avut loc un accident rutier, pe raza oraşului Călimăneşti, din judeţul Vâlcea. Un cetăţean englez care conducea un autoturism marca Land Rover prin centrul oraşului Călimăneşti a dat peste o minoră care traversa strada regulamentar pe o trecere de pietoni. În urma impactului, Maria S., de 17 ani, a fost transportată la SJU, unde a rămas internată cu diagnosticul fractură femurală. Purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea a precizat că, în acest caz, poliţiştii continuă cercetările şi, în funcţie de numărul zilelor de îngrijiri medicale pe care le va primi fata, se va stabili şi încadrarea juridică a faptei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS