11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjZeci de transportatori de mărfuri din Gorj au protestat

Zeci de transportatori de mărfuri din Gorj au protestat

Zeci de tiruri au participat ieri la un marş de protest desfăşurat pe traseul Târgu Jiu – Rovinari. Aliniate în coloană, maşinile de transport au plecat din zona Iezureni, la intrarea în municipiul Târgu Jiu, după care au străbătut drumul de centură şi au ajuns în Rovinari, iar apoi s-au întors în Târgu Jiu. Reprezentanţii Poliţiei şi ai Jandarmeriei au fost prezenţi pe tot parcursul marşului.

Acţiunea de protest a fost organizată de Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) Gorj şi s-a desfăşurat, în paralel, în mai multe localităţi din ţară. Crina Micnescu, reprezentantă a FORT Gorj, a precizat că acest marş a avut drept scop tragerea unui semnal de alarmă asupra situaţiei dificile în care se află transportatorii: „Situaţia în care se află transportatorii este foarte gravă. În ultimul an, rovinieta s-a dublat, iar preţul motorinei a sărit în aer. Suntem sufocaţi de tot felul de taxe. Nu mai avem bani de salarii şi pentru achiziţionarea combustibilului“. Aceasta a precizat că, în cazul în care autorităţile nu îşi vor îndrepta atenţia către problemele cu care se confruntă transportatorii de mărfuri, atunci vor urma şi alte acţiuni de protest: „Sper că se va rezolva ceva în urma acestui protest. Dacă nu, vom trece şi la alte acţiuni de protest, chiar şi la blocarea arterelor de circulaţie“.

 

Primul protest de acest gen din Gorj

 

Este pentru prima dată când transportatorii din judeţul Gorj s-au unit într-o organizaţie şi protestează. Autorităţile au refuzat să aprobe, la început, cererea privind autorizarea marşului, după care au acceptat, cu condiţia ca tirurile să nu treacă prin oraş.

Lista de revendicări ale transportatorilor cuprinde 22 de puncte. Cele mai importante cereri sunt: eliminarea plăţii rovinietei pentru drumurile naţionale, scutirea de plata taxei de înmatriculare pentru vehiculele Euro 4 şi Euro 5, elaborarea cadrului legislativ coerent pentru desfăşurarea în cele mai bune condiţii a activităţii de transport rutier în România, amenajarea parcărilor la standarde europene. La această acţiune de protest au aderat şi alte organizaţii din ţară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS