19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCampanie de prevenire a furturilor din maşini

Campanie de prevenire a furturilor din maşini

80 de poliţişti vâlceni au participat la o amplă acţiune de prevenire a furturilor din autoturisme. Concluzia este destul de îngrijorătoare pentru proprietarii de autovehicule: din păcate, şoferii nu conştientizează pericolul expunerii, la vedere, a bunurilor sau a aparatelor antiradar, care sunt o mană cerească pentru hoţii de maşini, sporind astfel creşterea numărului de infracţiuni.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea au organizat o campanie de prevenire a furturilor din autoturisme, în acest sens, împărţindu-se în grupuri care au vizat toate cartierele oraşului, în special cele unde infracţionalitatea este mai mare. Vâlcenii au fost instruiţi de către agentul-şef Viorel Mitră, agentul Isodora Scrieciu şi agentul-şef Gabriel Băltăreţu care au împărţit fluturaşi în centrul oraşului şi în două parcări importante: cea de pe Ana Ipătescu şi cea de la pizzeria OK. Nici cartierul Ostroveni şi nici zona de nord a municipiului nu au fost neglijate de lucrătorii de la IPJ. Poliţiştii le-au explicat şoferilor că nu trebuie să lase la vedere, în autoturisme, bunuri sau să îşi lase maşina descuiată. Această campanie a fost iniţiată de Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, din cadrul IPJ Vâlcea, şi a vizat observarea a 1.500 de autovehicule parcate în Râmnic.

 

Detectoarele radar, o modă printre hoţi

 

„În primul trimestru al anului, am avut 79 de furturi sesizate. Trebuie să ştiţi că nu toate se confirmă. Cele mai multe evenimente de acest gen se petrec noaptea, aproximativ 60%, iar 78% dintre acestea presupun furtul unor bunuri lăsate la vedere în maşini“, a declarat subinspectorul Gabriel Ciubotoiu.

Se pare că la modă, printre hoţii care sparg autoturisme, sunt detectoarele radar, care sunt foarte uşor de furat, se vând foarte repede şi la preţuri bune. „Trebuie să ştiţi că hoţii nu sunt persoane bogate, sunt găinari pe care foamea îi împinge ziua în amiaza-mare să spargă o maşină în care au văzut vreun bun lăsat la întâmplare“, a explicat agentul-şef Gabriel Băltăreţu, unul dintre poliţiştii care au participat la această acţiune. La sfârşitul campaniei, poliţiştii vâlceni au ajuns la concluzia că 15% din şoferi îşi lasă în maşini bunuri.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS