9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPunte din metal pentru traversarea Pieţei Prefecturii

Punte din metal pentru traversarea Pieţei Prefecturii

Piaţa Prefecturii din municipiul Târgu Jiu
s-a transformat în şantier, deoarece au început lucrările de modernizare a centrului oraşului.

 

 

Se lucrează la realizarea celor opt fântâni arteziene şi la înlocuirea reţelelor subterane. Peste tot se fac săpături şi se toarnă betoane. Prin Piaţa Prefecturii se poate trece pe o punte din metal amplasată peste un şanţ. Este singurul loc pe unde se poate traversa dintr-o parte a alta a pieţei, pentru că, în rest, zona este îngrădită de panouri şi nu se poate circula.

Autorităţile au amplasat în centrul oraşului o planşă de mari dimensiuni, pe care este prezentată schiţa amenajării peisagistice. Valoarea proiectului se ridică la 13 milioane de lei.

 

Opt fântâni arteziene în Piaţa Prefecturii

 

Centrul municipiului Târgu Jiu va fi împânzit de 13 arteziene. Cele mai multe vor fi amplasate în Piaţa Prefecturii, unde, conform proiectului, trebuie să se realizeze opt fântâni. Unele dintre acestea se află la doar câţiva metri de sediul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO). Unii dintre salariaţii societăţii se tem că nu vor mai putea să stea cu geamurile deschise, din cauză că jeturile fântânilor vor fi prea înalte şi îi vor stropi.

Doru Strâmbulescu, purtătorul de cuvânt al SNLO, a spus că amplasarea fântânilor lângă sediul societăţii nu va afecta activitatea salariaţilor, iar dacă acest lucru se va întâmpla, probleme vor fi aduse la cunoştinţa autorităţilor locale.

Ramona Evulescu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Târgu Jiu, a precizat că fântânile nu sunt de dimensiuni foate mari, iar jeturile de apă pot fi direcţionate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII