17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj1.000 de arbori, plantaţi de CJ Gorj

1.000 de arbori, plantaţi de CJ Gorj

100 de funcţionari din cadrul Consiliului Judeţean Gorj au plantat, la sfârşitul săptămânii trecute, aproximativ 1.000 de puieţi de salcâm pe raza localităţii Negomir, afectată de lucrările miniere. Arborii au fost plantaţi în vederea consolidării versantului situat de-a lungul terasamentului viitorului traseu al Drumului Judeţean 674B, Rovinari – Negomir – Borăscu.

Din cauza alunecărilor de teren, terasamentul drumului în această zonă este instabil, iar fixarea pentru o perioadă lungă de timp se poate face doar prin plantări de arbori.

Conform specialiştilor, salcâmul dă cele mai bune rezultate în astfel de situaţii. Copacii au fost plantaţi pe o suprafaţă de aproximativ 1.000 de metri pătraţi. Comportarea în timp a versantului şi gradul de stabilizare a terenului vor fi urmărite de specialiştii Direcţiei Tehnice din cadrul Consiliului Judeţean Gorj.

Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul Programului naţional „Milioane de oameni, milioane de copaci“. Acest program are ca scop promovarea activităţilor de voluntariat în cadrul companiilor, organizaţiilor şi a instituţiilor, pentru plantarea de copaci sau alte plante în oraşe şi în împrejurimile acestora.

Proiectul este realizat de Fundaţia PRAIS, în parteneriat cu Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile. Consiliul Judeţean Gorj a fost invitat să se înscrie la a II-a ediţie a programului şi la concursul organizat în cadrul acestuia.

Proiectul a primit recunoaşterea oficială a United Nations Enviroment Programme (UNEP). La prima ediţie au participat 114 companii, organizaţii guvernamentale şi nonguvernamentale şi s-au plantat 147.332 de copaci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS