9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLiberalul Morega îşi vinde moara

Liberalul Morega îşi vinde moara

Preşedintele PNL Gorj, Dan Ilie Morega, este hotărât să renunţe la afacerile cu produse de panificaţie, cu toate că, în ultimii ani, şi-a umplut buzunarele cu bani de la stat, participând în programul guvernamental „Cornul şi laptele“ sau asigurând pâinea pentru Spitalul Judeţean din Târgu Jiu.

GORJ. Liderul liberalilor gorjeni intenţionează să renunţe la o parte din afaceri, întrucât îşi doreşte o bătrâneţe liniştită, mai ales dacă va avea şi acordul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Stresat de anchetatori şi cu numeroase probleme de sănătate, care de multe ori l-au pus în situaţia de a se interna în diferite spitale din ţară sau de a merge la tratament, în staţiunea Olăneşti, Dan Ilie Morega este hotărât să nu se mai implice în afacerile cu produse de panificaţie. Preşedintele PNL Gorj s-a gândit că este timpul să renunţe la moara pe care o are în oraşul Motru şi a publicat un anunţ de vânzare a terenului, dar şi a investiţiei care, mai ales în ultmii ani, i-a adus bani frumoşi. Dan Ilie Morega deţine o fabrică de pâine în zona defavorizată Motru, încă din anii ’90, şi o lungă perioadă de timp a beneficiat şi de facilităţile garantate de certificatul de investitor într-o zonă defavorizată.

 

Abonat la „Cornul şi laptele“

 

Cu toate că declară că nu a avut prea mult de câştigat de pe urma activităţii din domeniul morăritului şi panificaţiei, Morega a fost un abonat permanent al programului guvernamental pentru elevi „Cornul şi laptele“. Chiar de la începutul programului, Dan Ilie Morega s-a implicat în afacerea cu bani de la stat, în prezent deţinând o cotă de 15% din necesarul de cornuri pentru elevii din judeţul Gorj. Pe lângă cornurile pentru şcolari, fabrica lui Morega mai produce şi pâine pentru Spitalul Judeţean din Târgu Jiu. Anul acesta, politicianul a reuşit să câştige din nou licitaţia pentru aprovizionarea cantinei unităţii spitaliceşti cu pâine. Valoarea contractului obţinut de firma lui Morega, SC ITALROM, este de 186.706 lei, durata de derulare fiind până în luna decembrie 2008. În mod surprinzător, tocmai când îi mergea cel mai bine, liberalul-şef s-a decis să scape de o parte din afaceri. Este de amintit că Direcţia Naţională Anticorupţie a dispus aplicarea de sechestre pe o parte din bunurile lui Dan Ilie Morega, trimis în judecată în dosarul „Bani pentru partid“.

 

Vrea să trăiască din chirii

 

Morega a mai declarat că vinde afacerea de la Motru şi din cauză că se află în situaţia ca, din 12 angajati câţi avea la birouri, să rămână doar cu doi. Astfel, nu mai există personal care să se achite de toate sarcinile pe care acesta le trasează şi pe care le impune activitatea respectivă. Preşedintele PNL Gorj a afirmat ca profitul fabricii sale nu a trecut niciodată de 100.000 de lei, în timp ce societăţile concurente au obţinut câştiguri de cinci-şase ori mai mari, din simplul motiv că nu au plătit toate taxele şi impozitele la stat. Suma în schimbul căreia Morega ar vrea să renunţe la afacerea de la Motru este de aproximativ 600.000 de lei. Cu banii pe care îi va obţine din tranzacţie, liberalul vrea să achiziţioneze câteva spaţii comerciale, pe care ulterior să le închirieze, pentru a scăpa de stresul afacerilor. Pe lângă procesul pe care îl are la Sibiu, Dan Ilie Morega mai este cercetat în două dosare penale în care apar două nume grele: cel al ministrului Paul Păcuraru, respectiv cel al premierului Călin Popescu Tăriceanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS