9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjA început modernizarea centrului oraşului Târgu Jiu

A început modernizarea centrului oraşului Târgu Jiu

13 fântâni arteziene, spaţii verzi, paviment deosebit, aşa va arăta, în linii mari, centrul municipiului Târgu Jiu, la finalul lucrărilor de modernizare, care au fost inaugurate oficial în urmă cu două zile.

Lucrările de modernizare a centrului municipiului Târgu Jiu au fost deschise, oficial, sâmbătă, 15 martie, în prezenţa autorităţile locale, a constructorilor şi a proiectantului.

Lucrările se vor desfăşura pe parcursul a trei ani, la finalul cărora municipiul Târgu Jiu va avea un centru civic modern. Valoarea proiectului de modernizare este de aproape 13 milioane de lei. Zona care va fi înfrumuseţată este situată între magazinul „Parângul“ şi sediul Primăriei Târgu Jiu. Lucrările au început din Piaţa Prefecturii, care este prima etapă a proiectului de modernizare. Zona situată în faţa librăriei „Mihai Eminescu“ a fost locul de unde au demarat lucrările de modernizare.

Acestea sunt deosebit de complexe şi constau, pe lângă schimbarea pavimentului, realizarea de fântâni arteziene şi de zone cu un specific aparte, şi în înlocuirea reţelelor de utilităţi: conductele de alimentare cu apă, canalizare, gaze etc. Lucrările de modernizare sunt executate de holdingul format între firmele SC Polaris M Holding SA Constanţa şi SC Urban SA Râmnicu Vâlcea, iar proiectul a fost realizat de arhitectul Dumitru Florescu.

Potrivit primarului din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, centrul oraşului va avea un aspect european.

Modernizare în patru etape

 

Proiectul de modernizare a zonei centrale a reşedinţei judeţului este împărţit în patru etape: Piaţa Prefecturii, zona cuprinsă între Banca Piraeus şi Teatrul „Elvira Godeanu“, denumită „Amfiteatru“, zona „Eroilor“ – intersecţia cu Calea Eroilor – şi zona „Joacă pentru copii“, cuprinsă între hotelul Gorj şi magazinul „Parângul“. Zonele au fost denumite în acest fel după specificul pe care îl va avea fiecare.

În faţa Facultăţii de Ştiinţe Juridice se va amenaja un amfiteatru pentru studenţi, iar în apropiere de complexul comercial „Romarta“ se va realiza un loc de joacă pentru copii.

13 fântâni arteziene vor fi realizate în centrul civic din Târgu Jiu. Opt dintre ele se vor afla în Piaţa Prefecturii. „Fântânile vor avea forma unei oglinzi, iar unele au un şuvoi de apă liniştit“, a spus Viorel Marin, şeful şantierului. Acesta nu a putut preciza când se vor încheia lucrările la prima etapă: „Sunt multe lucrări care iau mult timp, cum sunt realizarea fântânilor arteziene şi cele de înlocuire a reţelelor“.

Planşele cu proiectul de modernizare au fost puse pe panourile şantierului, urmând să fie expuse în centrul municipiului, pentru a fi văzute de toată lumea.

Spectacolele de zilele oraşului se vor desfăşura pe insuliţă deoarece Piaţa Prefecturii este afectată de lucrări. Primarul din Târgu Jiu a precizat că este singurul loc unde pot avea loc concertele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU