19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Strada de table

Constructorii din Craiova au fost luaţi în colimator de primărie, după ce numărul „tranşeelor“ din carosabil a crescut.

Şanţurile de pe strada Caracal în care craiovenii şi-au rupt maşinile câteva luni au fost în sfârşit „îmblânzite“, după ce inspectorii Primăriei Craiova au somat firma care a săpat canalele să refacă asfaltul. Soluţia aleasă constă în acoperirea tranşeelor cu planşe de tablă, care între timp au început să se împrăştie pe carosabil. Potrivit funcţionarilor din Primăria Craiova, societatea Electrica Popescu SRL, din Slatina, a introdus mai multe cabluri de energie electrică sub strada Caracal, lăsând apoi gropile să înghită roţile autovehiculelor. „Ieri (miercuri – n.r.) am somat SC Electrica Popescu să astupe şanţurile în teremen de 24 de ore. Noi le-am mai pus în vedere să refacă strada în acea zonă, însă au motivat că lucrările nu sunt finalizate“, a spus Dan Dobrescu, şeful inspectorilor de la Serviciul de gospodărire comunală. Conducerea firmei Electrica Popescu nu a putut fi contactată, dar despre soluţia tablelor mişcătoare ne-a explicat tot inspectorul Dobrescu: „La solicitarea noastră, firma a început să toarne betonul, însă acum trebuie protejat, iar altă metodă nu există“.

 

Comat loveşte din nou

 

Tehnologia românească a „lovit“ şi pe bulevardul 1 Mai, tot după amplasarea unor cabluri electrice subterane. În acest caz, Primăria Craiova a trecut direct la sancţionarea constructorului, care a primit o amendă de 1.500 de lei. „Firma Comat Elconstruct SA din Drobeta Turnu-Severin a fost amendată pentru nerespectarea termenului de refacere a carosabilului şi trotuarului“, a spus inspectorul Dan Dobrescu.

Autorul faliei din carosabil, firma Comat Elconstruct SA, este o mai veche cunoştinţă a craiovenilor, al cărei director general consideră că ne depăşim atribuţiile atunci când ne interesăm despre lucrările sale în Craiova. Cel mai cunoscut eveniment provocat de societatea severineană a fost blocarea traficului rutier în centrul Craiovei şi perturbarea circulaţiei pe mai multe artere într-o zi lucrătoare şi la oră de vârf, cu ocazia înlocuirii stâlpilor de iluminat public.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII