11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPoluare cu ţiţei la Slăvuţa

Poluare cu ţiţei la Slăvuţa

O poluare accidentală cu ţiţei şi apă sărată s-a produs, la sfârşitul săptămânii trecute, în localitatea Slăvuţa-Gorj.

În urma unei anchete a Direcţiei Apelor Jiu Craiova, cauza poluării a fost o spărtură în conducta colectoare care transportă ţiţei de la Parcul 1 la Parcul 2, în dreptul sondei 4464, aflată la aproape un kilometru de pârâul Amaradia.

Prin spărtura respectivă s-au scurs peste 80 de litri de ţiţei şi apă sărată, fiind afectată o suprafaţă de teren de 500 de metri pătraţi. Pentru a evita extinderea poluării, a fost oprită în primă fază pompa de alimentare a colectorului.

 

Măsuri de depoluare

 

Responsabilă pentru poluarea din Slăvuţa este SC Petrom SA – Grup Zăcăminte Brădeşti, judeţul Dolj. O echipă de specialişti din cadrul PETROM a început să cureţe terenul afectat, după ce în prealabil a fost împrăştiat material absorbant peste ţiţeiul şi apa sărată. Spărtura din colector a fost sudată şi, în apropierea acestuia, au fost amenajate două gropi pentru colectarea combustibilului şi a apei scurse. Conform Direcţiei Apelor Jiu – Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj, până ieri la prânz, peste 80% din cantitatea de ţiţei şi apă sărată fusese colectată din gropi şi transportată la decantorul de la Parcul petrolier 1 Slăvuţa.

Incident şi la Bustuchin

Un incident asemănător s-a petrecut recent, la Bustuchin. Peste 1.500 de metri pătraţi de teren au fost afectaţi de o poluare cu ţiţei şi apă sărată, apărută tot în urma fisurării unui colector.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU