11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCondiţii de lux pentru studenţii gorjeni

Condiţii de lux pentru studenţii gorjeni

Complexul studenţesc „Debarcader“ al Universităţii „Constantin Brâncuşi“ (UCB) din Târgu Jiu a fost redeschis vineri, după ce aici s-au efectuat investiţii de anvergură.

 

 

Cei 90 de studenţi ai Universităţii care vor fi cazaţi în cadrul complexului vor benficia de condiţii de lux. Ei vor urca sau coborî pe scări din marmură cu balustrade din inox şi vor locui în 30 de camere cu două – trei paturi, dotate cu mobilier nou, grup sanitar cu instalaţii recent montate, apă caldă nonstop şi frigider. Reprezentanţii Universităţii spun că fiecare cameră va avea televizor şi conectare la internet. Studenţii vor avea la dispoziţie o cantină-restaurant modernizată. De asemenea, în cadrul căminului există şi apartamente de protocol pentru cadrele didactice.

Complexul mai dispune de o bază sportivă compusă din şase terenuri de tenis, un teren multifuncţional şi o pistă de atletism. Nicolae Feţeanu, directorul Serviciului tehnic şi de achiziţii din cadrul Universităţii, a precizat că suma investită se ridică la 2,5 milioane de lei. Fondurile au provenit de la Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului.

 

Complexul studenţesc, închis în ultimii trei ani

 

UCB dispune în prezent de suficiente locuri de cazare pentru studenţi. „Avem în total 130 de cereri din partea studenţilor pentru asigurarea cazării. Locurile pe care le avem în prezent sunt suficiente pentru a satisface toate solicitările. Universitatea mai dispune de un cămin propriu, în afară de acesta“, a spus rectorul UCB, Adrian Gorun.

Complexul studenţesc „Debarcader“ a fost închis în ultimii trei ani, decizie luată de Inspecţia Sanitară de Stat, pentru că nu îndeplinea condiţiile minime pentru cazarea studenţilor, iar sănătatea acestora era în pericol.

 

Investiţiile vor continua

 

Reprezentanţii UCB intenţionează ca baza sportivă să devină o sursă de venit pentru Universitate. „Unele terenuri de tenis vor fi acoperite şi vor fi deschise acelora care vor să practice acest sport, în schimbul unei taxe, bineînţeles, şi în afara programului studenţilor“, a precizat Nicolae Feţeanu.

Investiţiile vor continua şi în acest an. Complexul studenţesc din Târgu Jiu mai dispune şi de un bazin de înot de dimensiuni olimpice, de un teren de fotbal de mărime normală pentru meciuri oficiale şi de o sală de sport, care, în prezent, sunt într-o stare de degradare avansată. Reprezentanţii Universităţii din Târgu Jiu spun că toate vor fi modernizate în acest an şi vor fi deschise pentru desfăşurarea de activităţi sportive şi de recreere.

 

Complexul studenţesc a aparţinut fostului UTC

Complexul studenţesc „Debarcader“ a aparţinut, înainte de ’89, fostului UTC. După Revoluţie, nu s-a mai făcut nici un fel de investiţie, deşi baza a fost preluată de autoritatea publică locală, iar apoi de UCB. Lucrările de modernizare au început în luna august a anului trecut, după ce Universitatea a primit fonduri de la MECT.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS