9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMandate de arestare pentru Pară

Mandate de arestare pentru Pară

Cinci membri din clanul Pară din Craiova, care au fost reţinuţi miercuri de poliţişti, au primit în aceeaşi zi mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

 

Judecătorii doljeni au emis miercuri seară mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, pe numele a cinci membri din clanul Pară – Gheorghe Pară, Cristian Pară, Ionel Căldare, Ilie Pară şi Eduard Constantin. Cei cinci sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de distrugere, lovire şi alte violenţe, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice în formă agravată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi port ilegal de armă albă. Anchetatorii au stabilit că toţi cei cinci au provocat scandalul de duminică, 3 februarie, din apropierea Curţii de Apel Craiova, soldat cu cinci persoane rănite şi o maşină distrusă.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova i-au prezentat pe cei cinci în faţa instanţei, pentru emiterea mandatelor de arestare preventivă întrucât „s-a reţinut că, prin faptele lor, au tulburat grav ordinea şi liniştea publică, aducând atingere gravă relaţiilor sociale şi vieţii paşnice a comunităţii, cultivând temere şi nesiguranţă cetăţenilor din Craiova“.

Două mandate emise în lipsă

Procurorii doljeni au stabilit că la scandalul de lângă Curtea de Apel au mai participat Ulise Constantin, de 22 de ani, şi Marin Camen, de 49 de ani, însă cei doi nu au fost încă găsiţi de poliţişti.

Judecătorii au emis şi pe numele acestora mandate de arestare preventivă, însă în lipsă, pentru 30 de zile. Cei doi sunt cercetaţi în acelaşi dosar, 1470/P/2008, pentru comiterea aceloraşi infracţiuni ca şi cei cinci membri ai clanului Pară duşi în arestul IPJ Dolj. „În baza mandatului emis miercuri de judecători, cei doi bărbaţi sunt căutaţi de organele de cercetare, urmând ca, după reţinerea lor, mandatul să fie pus în executare şi audiaţi“, a declarat procurora Mirela Voinea, purtătoarea de cuvânt a Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII