17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞefa ISJ, acuzată că demite directorii non-PNL

Şefa ISJ, acuzată că demite directorii non-PNL

Pedelista Diana Buşoi a acuzat-o sâmbătă pe Ersilia Oprescu, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), că a demis mai mulţi directori de unităţi şcolare din Dolj pe criterii politice.

 

Fosta şefă a Inspectoratului Şcolar Judeţean a atacat-o dur pe Ersilia Oprescu, spunând că liberala nu a avut altă preocupare de când a venit la conducerea ISJ decât aceea de a sancţiona directorii care nu sunt membri PNL. Buşoi a continuat spunând că Oprescu a trecut deja de faza sancţionărilor şi s-a pus pe demiteri, dând exemplu cazul directorului de la şcoala din Bucovăţ, care a fost schimbat din funcţie joi. „Pe lângă sancţionarea multora dintre directori, au început şi demiterile. De exemplu, demiterea directorului de la şcoala din Bucovăţ, care s-a întâmplat în urmă cu două zile, fără motive temeinice, doar pentru că nu era membru PNL. Eu i-am găsit pe mulţi în funcţii şi i-am păstrat. În Craiova, de exemplu, doar trei directori sunt PD, restul nu ştiu dacă au vreo apartenenţă politică. Singura preocupare a doamnei Ersilia Oprescu este aceea de a sancţiona directorii, alte realizări spectaculoase nu are până în acest moment“, a spus Buşoi.

Demiteri cu o lună înainte de concurs

Deputatul PD-L a mai spus sâmbătă că şi alţi directori au căzut victime vânătorii pornite de Ersilia Oprescu cu câteva luni înainte de alegeri. Buşoi a afirmat că directorii adjuncţi de la Liceul teoretic „Constantin Brâncoveanu“ din Dăbuleni şi de la Colegiul Naţional „Carol I“ din Craiova au fost înlăturaţi pentru a face loc unor membri PSD, respectiv PNL. „Directorului adjunct de la Liceul «Constantin Brâncoveanu» din Dăbuleni şi unuia dintre directorii adjuncţi de la Colegiul Naţional «Carol I», care erau directori cu delegaţie, li s-a retras delegaţia fără vreo explicaţie pentru a face loc la Dăbuleni unui apropiat al primarului Drăgoi, care este membru PSD, iar la Colegiul «Carol I» a fost pus Dan Mic, membru PNL şi aspirant la funcţia de inspector general adjunct“, a arătat Buşoi, care a adăugat că măsura luată de Oprescu este „forţată şi abuzivă atâta timp cât s-a anunţat concursul pentru directori la începutul lunii martie“.

Cu toate că GdS a încercat să o contacteze pe şefa Inspectoratului Şcolar pentru a obţine un punct de vedere asupra acuzaţiilor ce i se aduc, Ersilia Oprescu nu a fost de găsit în cursul zilei de ieri, având telefonul închis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII