11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMorega şi-a trimis avocatul la DNA

Morega şi-a trimis avocatul la DNA

Liderul PNL Gorj, Dan Ilie Morega, nu s-a prezentat la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiat în dosarul „Păcuraru“, în locul liberalului gorjean depunând o cerere avocatul său, Gheorghe Diaconescu.

 

 

Şeful liberalilor gorjeni, Dan Ilie Morega, nu s-a prezentat ieri la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), pentru a fi audiat de procurorii care instrumentează dosarul în care a fost declanşată urmărirea penală împotriva ministrului muncii Paul Păcuraru. Acesta este acuzat de luare de mită, iar colegul său de dosar, gorjeanul Dan Ilie Morega, este acuzat şi urmărit penal pentru infracţiunea de dare de mită. Reţinut de alte probleme, liderul PNL Gorj l-a trimis în locul său în faţa procurorilor DNA pe avocatul său, Gheorghe Diaconescu, celebru prin implicarea sa şi în cazul anchetei declanşate împotriva unor oameni de fotbal sau impresari de fotbalişti. La ieşirea din sediul DNA, avocatul Gheorghe Diaconescu a declarat că nu a fost necesară prezenţa clientului său, fiind vorba doar de câteva probleme de procedură: „Am depus doar o cerere pe nişte chestiuni de ordin procedural, care nu implicau prezenţa clientului meu“, a declarat avocatul lui Morega jurnaliştilor prezenţi la faţa locului.

 

Neagă acuzaţiile

 

Preşedintele PNL Gorj a fost audiat de procurorii anticorupţie la sfârşitul lunii ianuarie. După circa o oră, Dan Ilie Morega şi avocatul său au aflat şi infracţiunile pentru care a fost declanşată urmărirea penală împotriva liberalului gorjean. Este vorba de fapte de corupţie care îl implică şi pe actualul ministru al muncii. Dosarul „Păcuraru“ a fost disjuns dintr-un alt dosar – „Bani pentru partid“, în care preşedintele PNL Gorj a fost deja trimis în judecată împreună cu alte patru persoane. Procurorii au intrat în posesia unor înregistrări telefonice ai căror protagonişti sunt ministrul Păcuraru şi Dan Ilie Morega. Anchetatorii susţin că în schimbul unor contracte pentru firma lui Mihnea Păcuraru, fiul ministrului, ce ar fi fost facilitate de Morega, Paul Păcuraru s-ar fi implicat în numirea unui inspector-şef la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj. Morega şi Păcuraru au negat acuzaţiile care le sunt aduse de procurorii anticorupţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS