19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalI-au furat banii în sediul AJOFM

I-au furat banii în sediul AJOFM

O femeie din Teslui, care a venit la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt pentru a obţine o adeverinţă, a rămas ieri fără o sumă importantă de bani.

Maria Momete i-a însoţit pe soţul şi pe fiul său la sediul AJOFM, de unde trebuia să obţină adeverinţa lunară pentru a putea încasa, de la primăria de domiciliu, ajutorul social. Ea s-a aşezat la masa din hol şi a aşteptat ca soţul să-şi termine treaba la ghişeu. La un moment dat, a fost chemată de altă femeie aflată la rând în faţa ghişeului, pentru a semna o hârtie. S-a ridicat, lăsându-şi geanta pe masă, iar la întoarcere a observat buzunarul deschis. Atunci a alertat ceilalţi cetăţeni, privindu-i deja bănuitor pe cei din imediata apropiere: o bătrână din Milcov, care se chinuia să complezete un formular, şi un cuplu de cetăţeni de etnie romă. „Mi-au furat banii! Mi-au luat toţi banii pe care-i aveam în geantă!“, a început să strige disperată femeia. Cei doi cetăţeni din preajma păgubitei au început şi ei să strige, pentru a se apăra de acuzaţii, bătrâna la fel. În câteva momente s-a creat un circ în toată regula, intervenţia unei funcţionare dintr-un birou de la etaj calmând pentru moment situaţia. „Închideţi uşile, nu mai permiteţi nimănui să plece şi chemaţi poliţia!“. Oamenii de la firma pază de pază „s-au executat“ în cele din urmă, poliţiştii ajungând şi ei o jumătate de oră mai târziu.

Au fost „invitaţi“ la secţie atât păgubiţii, cât şi cei trei suspecţi. Cei cărora li s-au furat, conform declaraţiilor pe care
le-au dat, zece bancnote de câte zece lei, în total 100 de lei, o sumă semnificativă pentru ei, au ajuns, derulând firul evenimentelor, la concluzia că, de fapt, cea care putea cel mai uşor să deschidă buzunarul genţii şi să sustragă suma de bani a fost femeia care a chemat-o pe Maria Momete la ghişeu. „S-au dus, asta este, nu cred că-i mai recuperăm!“, s-au împăcat cu ideea cei trei.

Directorul AJOFM, Cristinel Cârloganu, a declarat la rândul său că ia în calcul instalarea unui sistem video de supraveghere, care să uşureze munca agenţilor de pază.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS