14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalStrăzi pline de noroi în Slatina

Străzi pline de noroi în Slatina

Străzile din Slatina zac în noroi, iar locurile de parcare nebetonate sunt pline de gropi. Copiii care vin de la şcoală sau de la grădiniţă ajung acasă cu încălţămintea plină de nămol.

 

OLT. Locuitorii din Slatina fac slalom prin oraş, pentru a evita bălţile şi noroiul de pe străzi. „Cum ieşim din bloc, ne umplem de noroi pe încălţăminte. Dimineaţa iau copilul în braţe ca să îl duc la grădiniţă, că altfel se murdăreşte până la genunchi. L-am lăsat să meargă pe jos şi a alunecat în noroi. Parcă am sta pe uliţe de ţară, nu în oraş“, spunea, revoltată, o localnică de pe strada Ecaterina Teodoroiu. Aleile pietonale nici nu se mai observă, fiind în totalitate acoperite de noroi.

Mormanele de zăpadă s-au transformat în adevărate izvoare odată cu încălzirea vremii. În zona Şcolii generale „Ştefan Protopopescu“, pentru a ocoli zăpada adunată în spatele maşinilor parcate, oamenii ajung, în cele din urmă, să meargă pe carosabil. La fel procedează şi copiii care circulă zilnic prin zonă, în drum spre şcoală.

„Îl ducem şi îl aducem zilnic de la şcoală, că tot trotuarul e plin de noroi şi de mormane de zăpadă. Dacă încearcă să le ocolească, ies în stradă şi ne e frică să nu li se întâmple ceva. Sunt atâţia muncitori la primărie şi, de o săptămână şi ceva, de când a început să se topească zăpada, nu a venit nimeni pe aici. Parcă am fi la periferie!“, a spus o bunică.

 

Locatarii trebuie să îndepărteze zăpada

 

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Slatina, vinovaţi pentru situaţia creată sunt şi cetăţenii, care nu îşi respectă obligaţia legală. „Locatarii au obligaţia de a îndepărta zăpada de lângă blocuri. Noi avem toţi lucrătorii pe teren şi abia reuşim să degajăm străzile principale. Nu putem să intervenim pe fiecare alee. Este o obligaţia legală, stabilită prin hotărâre de consiliu, şi trebuie respectată. Dacă vom constata că nu se respectă această hotărâre, vom aplica amenzi. La Şcoala «Ştefan Protopopescu» vom încerca să rezolvăm problema în cel mai scurt timp“, a spus Ana Anghel, directoarea Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Slatina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII