17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCioroianu şi David, chemaţi la audieri în Senat

Cioroianu şi David, chemaţi la audieri în Senat

Comisia de Apărare din Senat a decis ieri să-i audieze pe ministrul afacerilor externe, Adrian Ciororianu, şi pe ministrul de interne, Cristian David, în legătură cu trimiterea de trupe în străinătate, dar şi pe câţiva jurnalişti de la Academia Caţavencu, referitor la securitatea în Aeroportul Băneasa.

Ministrul de externe este aşteptat săptămâna viitoare, probabil marţi, pentru a fi audiat în legătură cu eventuala trimitere de trupe româneşti în Ciad. De asemenea, ministrul de interne va trebui să explice membrilor Comisiei de apărare din Senat argumentele participării unor poliţişti şi jandarmi români la forţa de stabilizare din provincia Kosovo.

Preşedintele Comisiei, social-democratul Cristian Diaconescu, a menţionat că au fost chemaţi la audieri şi jurnaliştii de la săptămânalul Academia Caţavencu, în legătură cu sistemul de securitate al Aeroportului Băneasa, după ce în săptămânalul citat a apărut un articol pe această temă, în care se arăta cu câtă uşurinţă ar putea pătrunde în incinta aeroportului un eventual terorist.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS