14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj242 de bilete de tratament, distribuite pensionarilor gorjeni

242 de bilete de tratament, distribuite pensionarilor gorjeni

5.700 de cereri au fost depuse, până în prezent, la Casa Judeţeană de Pensii Gorj pentru acordarea de bilete de tratament în staţiunile balneoclimaterice. Deocamdată nu au venit decât 242 de bilete care au fost deja distribute beneficiarilor. O parte dintre aceştia au plecat în staţiuni, iar alţii urmează să meargă în perioada următoare. Biletele au fost pentru staţiunile: Bala, cele mai multe, Amara, Buziaş, Covasna, Geoagiu-Băi, Moneasa şi Băile Olăneşti.

Oana Talău, directoarea adjunctă a Casei Judeţene de Pensii Gorj, spune că restul biletelor sunt aşteptate să ajungă în cea de a doua parte a lunii: „Între 15 februarie şi 1 martie trebuie să ne parvină cea mai mare parte a biletelor pe anul 2008. Sunt două categorii de bilete în ceea ce priveşte unitatea care asigură cazarea, masa şi tratamentul: prestatori care aparţin de Ministerul Muncii şi prestatori privaţi. Pentru cea de a doua categorie, care asigură cea mai mare parte a biletelor, trebuie să se organizeze licitaţie, care încă nu a avut loc. Biletele care au sosit până acum sunt pentru unităţi care aparţin de Ministerul Muncii“.

 

Primul venit, primul servit

 

Pentru a se evita aglomeraţia, cererile sunt trimise de solicitanţi prin poştă, această metodă fiind folosită cu succes de mai mulţi ani. Oana Talău a precizat că principalul criteriu care stă la baza împărţirii biletelor este ordinea înregistrării cererilor: „Criteriul cronologic este cel mai important, astfel încât va conta ordinea de înregistrare a cererilor. Mai sunt o serie de condiţii care trebuie respectate, cum ar fi aceea a încadrării în categoria de beneficiari. Biletul de tratament trebuie să trateze afecţiunea“.

Persoanele care pot beneficia de bilete de tratament sunt pensionarii din sistemul public de pensii, urmaşii acestora, salariaţii şi asiguraţii sau copiii acestora mai mari de şapte ani, persoanele cu handicap, victimele accidentelor de muncă, veteranii şi invalizii de război“.

Consiliul Persoanelor Vârstnice Gorj are o ofertă specială pentru pensionarii gorjeni pentru perioada 1 februarie – 30 aprilie în staţiunea Băile Olăneşti: o zi de cazare, masă şi tratament cu numai 50 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS