9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTaxa pe tranzacţii imobiliare nu poate rămâne la primării

Taxa pe tranzacţii imobiliare nu poate rămâne la primării

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat sâmbătă, la Braşov, că propunerea primarilor PD-L ca taxa pe tranzacţii imobiliare să nu mai ajungă la bugetul central nu se justifică. Liderul liberal a susţinut că primarii PD-L din câteva oraşe foarte mari înregistrează venituri exorbitante din aceste tranzacţii imobiliare, dar nu le pot cheltui sau „aruncă“ cu aceşti bani în ultimele zile ale anului, adăugând că, atunci când guvernul alocă bani unor oraşe precum Bucureşti sau Cluj, nu vine cu „banii de acasă“, ci din aceste taxe şi impozite.

De asemenea, Tăriceanu a dat şi un exemplu al modului în care ar evolua lucrurile într-un oraş ca Braşov, dacă toate taxele s-ar percepe local. „Acest lucru nu ar însemna o centralizare? De ce să nu plătească fiecare cetăţean taxele la cartier, că nu au sectoare în Braşov, sau la scara de bloc? Sau, mai bine, fiecare cetăţean nu mai plăteşte nici o taxă şi îşi construieşte el doi centimetri de drum asfaltat, cinci milimetri de conductă de alimentare cu apă şi, dacă vreţi, un metru de cablu de alimentare cu energie electrică – dacă mergem în acest sens. Am făcut un raţionament prin reducere la absurd, ca să înţelegeţi cât de deplasată este această chestiune“, a conchis Tăriceanu.

Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a declarat vineri, la Braşov, că Asociaţia Municipiilor din România (AMR) va începe demersurile în parlament pentru a modifica noile reglementări ale Codului Fiscal privind colectarea la bugetul de stat a impozitului pe tranzacţiile imobiliare.

El a spus că, dacă aceste prevederi nu vor fi modificate în parlament, se va trece la acţiune în instanţă. AMR s-a întrunit pentru a dezbate noile reglementări ale Codului Fiscal privind colectarea la bugetul de stat a impozitului pe tranzacţiile imobiliare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS