19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDirectorii din minerit, solidari cu liberalul Morega

Directorii din minerit, solidari cu liberalul Morega


Directorii Complexurilor Energetice de la Rovinari, Turceni, precum şi directorul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO) au transmis comunicate de presă trase la indigo, în care susţin că liderul PNL Gorj, Dan Ilie Morega, nu a intervenit pe lângă ei ca să îi faciliteze contracte familiei ministrului muncii, Paul Păcuraru.

 

 

GORJ. Şefii din mineritul şi energia din Gorj şi Oltenia şi-au exprimat în mod public sprijinul faţă de liderul organizaţiei judeţene a PNL, Dan Ilie Morega. În trei comunicate de presă transmise ieri, directorii generali ai Complexurilor Energetice de la Rovinari şi Turceni, precum şi Eugen Davidoiu, directorul general al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, neagă faptul că liberalul Dan Ilie Morega ar fi intervenit vreodată pe lângă conducerile celor trei unităţi, pentru a-l ajuta în afaceri pe Mihnea Păcuraru, fiul ministrului muncii, Paul Păcuraru. Comunicatele au fost transmise toate aproximativ la aceeaşi oră, au fiecare aproximativ zece rânduri şi conţin acelaşi mesaj, axat pe negarea recentelor acuzaţii care i se aduc lui Dan Ilie Morega, în dosarul în care este urmărit penal ministrul muncii, Paul Păcuraru. Este cunoscut faptul că toţi cei trei directori beneficiază de susţinerea PNL, încă de când au fost numiţi pe post. De altfel, Laurenţiu Ciurel, directorul Complexului Energetic Rovinari (CER), a şi participat la conferinţe de presă ale PNL Gorj, alături de Dan Ilie Morega.

 

Ciurel s-a întâlnit
cu Mihnea Păcuraru

 

Directorul Laurenţiu Ciurel susţine că asupra sa nu au fost exercitate presiuni din partea lui Dan Ilie Morega, însă recunoaşte că s-a întâlnit cinci minute cu fiul ministrului Paul Păcuraru, la prezentarea ofertei firmei INTRATEST. „Declar în mod public că domnul Morega nu a făcut nici un fel de presiuni, nu a acţionat în nici un fel pentru ca fiul ministrului Păcuraru să obţină un astfel de contract. În data de 13.08.2007, fiul domnului ministru Păcuraru a prezentat o ofertă cu activitatea firmei sale în domeniul pregătirii profesionale, în faţa directorului general şi a responsabilului cu resursele umane, timp de circa cinci minute, dar niciodată nu s-a încheiat vreun contract. Acest gen de prezentări au loc zilnic la sediul Complexului Energetic Rovinari, fără ca domnul Morega să fi intervenit în favoarea cuiva“, precizează directorul Laurenţiu Ciurel în comunicatul transmis presei.

 

Contract indirect

 

În comunicatul trimis, Dumitru Cristea, directorul Complexului Energetic Turceni (CET), vorbeşte despre contractul care
i-a fost atribuit firmei lui Mihnea Păcuraru: „… cu privire la ajutorul acordat fiului ministrului Păcuraru pentru încheierea contractului cu numărul 410/27.10.2007, având ca obiect «Curs în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă», SC Complexul Energetic Turceni SA declară că liderul PNL Gorj, Dan Ilie Morega, nu a intervenit la nici un factor de decizie din cadrul unităţii noastre în legătură cu acest aspect. Contractul în cauză a fost atribuit în urma unei proceduri de achiziţie, desfăşurată în conformitate cu prevederile legale în vigoare, procedură ce nu a fost derulată de actuala echipă de conducere“, se spune în comunicat. Conducerea SNLO, prin purtătorul de cuvânt Corneliu Boldor, vorbeşte despre existenţa unui contract indirect cu firma INTRATEST, aceasta preluând o parte din contractul câştigat de SC FORMENERG: „… liderul PNL Gorj nu a făcut nici o intervenţie pentru firma fiului ministrului Paul Păcuraru, cu care nu avem nici un contract direct de prestări servicii sau achiziţii publice“, se menţionează în încheierea comunicatului ce poartă antetul SNLO.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU