Călinoiu locuieşte într-o vilă de lux

Autori


Şeful Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu, duce o existenţă liniştită în vila sa de strămutat de lux, a cărei valoare consemnată în declaraţia de avere este de aproape 400.000 de lei.

 

GORJ. Unii şefi ai Consiliului Judeţean Gorj şi-au depus declaraţiile de avere pentru anul trecut. Pe site-ul instituţiei, care poate fi accesat la adresa www.cjgorj.ro, sunt disponibile în prezent numai declaraţiile de avere ale lui Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, şi cea a lui Cornel Popescu, unul dintre cei doi vicepreşedinţi. Pentru Ion Călinoiu, declaraţia de avere este mai „săracă“ decât anul trecut cu un apartament, în valoare de 100.000 de lei, pe care i l-a donat fiului său, Robert Cătălin Călinoiu. Vicele Cornel Popescu este recordman la moşteniri.

Potrivit declaraţiei de avere completate recent, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj locuieşte într-una dintre cele mai mari şi scumpe vile din oraş. Clădirea a intrat în proprietatea lui Ion Călinoiu în 2006, prin intermediul „operaţiunii“ derulate de fosta Companie a Lignitului Oltenia „Vile pentru strămutaţii de lux“. Valoarea construcţiei din cartierul Primăverii din Târgu Jiu se apropie de 400.000 de lei.

 

4.500 de lei pe lună


 

Conform aceleiaşi declaraţii de avere, Ion Călinoiu mai deţine, din 1996, 2.760 de metri pătraţi de teren intravilan în Târgu Jiu şi încă 2.034 de metri pătraţi de teren, tot în Târgu Jiu. Pământul a fost cumpărat de Ion Călinoiu în 2002 şi este deţinut în coproprietate cu soţia sa, Elena Călinoiu. Valoarea de impozitare a proprietăţii este de 170.000 de lei. Şeful Consiliului Judeţean Gorj conduce din 1998 un Opel Vectra şi a împrumutat din bănci peste 30.000 de euro. Un împrumut trebuie achitat în 2008, iar celălalt în 2017. Ion Călinoiu a avut în 2007 un salariu de 4.500 de lei pe lună, cu 100 de lei mai mult decât soţia sa, Elena Călinoiu, şef serviciu la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj. Tot anul trecut, şeful CJ Gorj a beneficiat de diurne în valoare de 3.400 de lei.

 

Moşteniri

peste moşteniri

 

Cea de-a doua declaraţie de avere de pe site-ul instituţiei conduse de Ion Călinoiu îi aparţine vicepreşedintelui Cornel Popescu. Acesta a beneficiat anul trecut de un număr record de moşteniri. Pe lângă patru bucăţi de teren pe care le avea deja în proprietate, în 2007, vicele Cornel Popescu a primit ca moştenire două terenuri în suprafaţă de aproximativ două hectare. Tot în 2007, Cornel Popescu a cumpărat în Târgu Jiu 0,47 de hectare de teren şi a mai moştenit alte două terenuri, cu o suprafaţă sub un hectar. Tot în 2007 a beneficiat în calitate de moştenitor al tatălui său de 0,35 de hectare de pădure. Familia vicepreşedintelui Cornel Popescu este proprietara a trei case, toate în Târgu Jiu. Două dintre acestea sunt case bătrâneşti, una obţinută ca moştenire în 1994, iar alta în 2007. Suprafaţa totală a celor trei imobile este de 300 de metri pătraţi. În ceea ce priveşte maşinile, Cornel Popescu deţine o Dacie din 1990. De asemenea, în conturi şi pe carduri vicele CJ Gorj posedă aproape 58.000 de lei. În declaraţia de avere au mai fost trecute şi acţiunile la SIF Oltenia şi la UPET pe care familia lui Cornel Popescu le-a moştenit. Salariul total al vicelui CJ a fost în 2007 de 64.926 de lei, iar al soţiei sale, profesoară, de 24.089 de lei. Veniturile obţinute din chirii s-au ridicat la 4.200 de lei. Ca membru de comisii de licitaţii sComenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 1 februarie 2008

Actualitate

» Dolj: Accident mortal în apropiere de Radovan
» Ultimele teste naţionale
» Caragiale n-a murit!
» Cablu de tensiune, rupt cu excavatorul
» Legea CNSAS, neconstituţională
» Gorun, plângere penală împotriva premierului

Local

» Ziua zero pentru staţia de epurare a Craiovei
» Scurte ştiri
» Două accidente mortale
» Încep înscrierile pentru elevii din clasa I
» Alocaţiile se vor achita prin card sau mandat poştal
» Bătrân dispărut, găsit mort pe câmp
» Calitatea aerului din Râmnic – monitorizată
» DGASPC reclamă asistenţii sociali din primării
» Amenzi pentru munca la negru
» Mii de dosare nesoluţionate de procurori
» Nereguli în trafic
» Handbaliste de la CSS Drobeta Turnu Severin, bătute
» Transportatorii rutieri ameninţă cu greva generală
» Copiatul face ravagii în facultăţi

Dolj

» Viaţă de funcţionar

Gorj

» Cotizaţii de peste 300.000 de lei, plătite de CJ Gorj
» Călinoiu locuieşte într-o vilă de lux
» Călinoiu locuieşte într-o vilă de lux
» Directorii din minerit, solidari cu liberalul Morega

Sport

» Eugeniu Ştefănescu, condus pe ultimul drum
» Scurte ştiri
» Coreea de Sud a câştigat grupa Asiei
» Arbitri croaţi la Nürnberg
» Andrei Pavel apreciază echipa Franţei
» Vali Năstase a ajuns în Liga a treia
» Debut după 24 de ore
» Stângaciu, în topul mondial al portarilor
» Auxerre a prins gustul românilor
» Vâlcea, învinsă de Rova Roşiori
» Jose Moreira, ultima achiziţie
» Atacul, slăbiciunea pandurilor
» Egali cu Zalaegerszeg

Bani & Afaceri

» Seminţele din care au crescut dolarii
» Creditele în euro se pot transforma în lei

Magazin

» Agenda evenimentelor
» Fereşte-te de radar!
» Întreruperi energie electrică
» Apariţii editoriale
» Picătura de cunoaştere
» Bancul zilei
» Vremea în Oltenia
» Ia te uită

Opinii

» Legea care a amuţit tribuna
» Romeo, Julieta şi cuvântătoarele

Top