17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBurse de excelenţă pentru jurnaliştii din Balcani

Burse de excelenţă pentru jurnaliştii din Balcani

VÂLCEA. Cei interesaţi se vor putea înscrie, până pe 29 februarie, la cea de-a doua ediţie a Programului de Burse de Excelenţă pentru Jurnaliştii din Balcani. Ioana Mazilu, bibliotecară în cadrul Centrului de Informare Comunitară al Bibliotecii Judeţene „Antim Ivireanul“, a declarat că acest program este lansat de Reţeaua Balcanică de Investigaţii Media (www.birn.eu.com), împreună cu Fundaţia germană „Robert Bosch Stiftung“ şi cea austriacă ERSTE.

„Jurnalişti din Albania, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Kosovo, Macedonia, Muntenegru, Serbia sau România sunt invitaţi să realizeze o investigaţie jurnalistică având ca temă energia. Vor fi selectaţi zece jurnalişti care vor primi sprijin financiar şi profesional pentru a desfăşura o cercetare atât în ţară, cât şi în străinătate, pe o perioadă de şapte luni, şi care se va încheia la sfârşitul acestui an cu publicarea textelor lor într-un volum.

Cei aleşi vor participa la un program de parteneriat ce cuprinde un seminar organizat la Berlin, călătorii de cercetare individuale sau coordonate într-un stat din regiune sau din Uniunea Europeană. Seminariile cuprind şi întâlniri cu oameni politici şi economici din Austria şi Germania, precum şi cu partenerii media din cadrul proiectului Süddeutsche Zeitung şi Der Standard.

O comisie de selecţie a candidaţilor alcătuită din jurnalişti şi experţi în domeniu va premia pe cel mai bun dintre candidaţi cu 8.000 de euro, acordându-i-se astfel şansa de a-şi dezvolta cariera profesională. Candidaţii admişi vor primi o bursă în valoare de 2.000 de euro, precum şi o indemnizaţie de călătorie care poate să ajungă până la 2.000 de euro“, a mai spus bibliotecara. Formularele de înscriere şi regulamentul se găsesc la adresa fellowship.birn.eu.com.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS