19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUltima strigare pentru testele naţionale

Ultima strigare pentru testele naţionale

OLT. De ieri a început perioada de înscrieri pentru ultima sesiune de teste naţionale care se mai organizează. Conform proiectului Legii învăţământului, aflat în dezbatere, admiterea la liceu se va realiza, chiar din vară, pe baza notelor obţinute la tezele cu subiect unic şi a mediilor din gimnaziu.

Cei care nu au promovat acest examen în sesiunile trecute (e valabil şi pentru elevii care nu au trecut cu bine examenul de capacitate – forma sub care au fost susţinute, nu cu mulţi ani în urmă, testele naţionale) mai au la dispoziţie doar câteva zile, până vineri, pentru a se înscrie. Secretariatele şcolilor de provenienţă vor primi cererile din partea candidaţilor, însoţite de copii după buletin sau carte de identitate, copie după certificatul de naştere şi o fotografie recentă, având obligativitatea să transmită dosarul la centrul de testare la care este arondată unitatea şcolară. Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt nu a stabilit, deocamdată, centrele de testare, dar, dacă numărul candidaţilor va fi apropiat de cel preconizat – 3.460, vor funcţiona opt centre, după cum a declarat inspectorul şcolar general adjunct Gheorghe Chiţu.

Deşi ministrul a anunţat o sesiune permisivă, sunt în schimb păreri conform cărora numărul candidaţilor va fi destul de redus comparativ cu al celor care nu au promovat examenul în sesiunile anterioare, motivat de obligativitatea înscrierii în şcoala de provenienţă, cu care mulţi nu mai au nici o legătură. La această sesiune doar candidaţii care şi-au schimbat domiciliul vor fi îndrumaţi pentru înscriere nu la şcoala unde au absolvit clasa a VIII-a, ci la unul dintre centrele de testare, pentru înscrierea în alt judeţ fiind nevoie de acordul Comisiei Naţionale de examen.

Cele trei probe se vor susţine în perioada 4-7 februarie 2008, subiectele fiind disponibile la adresa subiecte2007.edu.ro/teste_nationale.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU